Az olasz fővárosban már a negyeddöntő mérkőzéseket rendezik a pénteki napon. Az általam kiszemelt találkozó pedig a Petra Martic – Jessica Pegula összecsapás.

Az amerikai lány természetesen nem egy salak specialista tőle már az is szép eredmény hogy idáig eljutott,de igazi nagyágyúval nem is hozta össze a sorsolás. Sokan mondanák,hogy miért írok ilyet amikor Osakától nagyobb név nem is kell. Tőle nívósabbat nem is kaphatna az ember,de ez salak ahol Osaka teljesen vakvágányon van. Alexandrovát is simán legyőzte,de nem egy kiemelkedő játékos borítástól függetlenül,bármikor elkapható. Jessica ügyes kezű játékos,de az alapütései gyengék amit a jól helyezett labdákkal tud kompenzálni. Nem egy támadó típus.

Ellenfele a mezőny egyik legsokoldalúbb játékosa és rendkívül játék intelligenciával bír. Az egyik kedvenc játékosom. Kemény pályán és salakon is otthonosan mozog amit kevesen mondhatnak el magukról a női mezőnyben .A salak szezonba lényegében itt Rómában melegedett bele ami a későbbiekre nézve nem biztos,hogy gond. Az első két fordulót viszonylag könnyedén vette. Az első körben az első szettet az amerikai ellen elbukta,de elég könnyen megfordította azt a mérkőzést. Az igazi erőpróba Podoroska ellen volt aki vérbeli salak specialista. Az első szett elvesztése után is fejben nem esett szét Martic pedig a legnagyobb gyengeségének a mentális erő hiányát tartom. Ezt követően,mint akit kicseréltek hiszen lemosta a pályáról Podoroskát akinek játékot alig sikerült nyernie a második harmadik szettben. Bár az is igaz,hogy nagyon vissza estek az adogatásai az argentinnak az első szetthez képest. Ehhez mondjuk hozzájárult valószínűleg,hogy elbizonytalanodott.

Számomra nagy meglepetést okozna és csalódást ha nem a horvát jutna az elődöntőbe. Az ütéseit kiválóan tudja variálni,ha kell kitartóan védekezik ha kell agresszívan támad,de véleményem szerint az amerikai ellen egyértelműen támadni érdemesebb és nem hagyni kezdeményezni őt. A gyengébb szerváknál pedig remek lehetőség lesz rákontráznia Petrának. A borításon elért eredmények és az egymás elleni mérleg is Martic felé billenti a mérleg nyelvét.

Martic, Petra - Pegula, Jessica: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp