Elbukta a Milan a bajnoki címet, az Európa Ligát és úgy tűnt, hogy el fogja bukni az oly rég áhított BL-indulást is. Azonban két nagy torinói győzelemmel (Juve 0:3, és a Bikák elleni szerdai 0:7), ismét Pioliék kezébe került saját sorsuk. A kiesés széléről tántorgott vissza az elmúlt hónapban a Cagliari, aki már hat meccses veretlenségi sorozatot épített. Nagy mentális csata várható vasárnap este a San Siróban.

Ibra lemondta az Eb-szereplést is a svéd válogatottban így biztosak lehetünk benne, hogy a hátralévő két olasz bajnoki fordulóban sem áll a Rossoneri rendelkezésére. Jókor került jó passzba a Milan, mert tulajdonképpen a saját kezében van a sorsa. Most látható, hogy mennyire sokat ért a Zebrák elleni diadal, most már „csak” tartani kell a lépést a riválisokkal. Érdemes elmerülni a tabellában! Az Atalanta és a Juve győzelmével nyilvánvalóvá vált, hogy a bergamóiakat Pirlóék nem előzhetik meg a tabellán: Atalanta (78 pont, brutál gólkülönbség: +45); Juventus (75 pont: +36). A Milan és a Napoli még előzhet az utolsó fordulótól függően, de ahhoz kell mindkettő csapattól a 36. fordulóban a győzelem. Ha ez meglenne, (Gattusóéknak Firenzében kell a bravúr, míg a Milanra a Cagliari vár) akkor a Milan 78, a Napoli pedig 76 ponttal várná az utolsó kanyart. Az utolsó fordulóban pedig Atalanta – Milan, ami egy döntetlen esetén gyakorlatilag kigolyózná az Öregy Hölgyet a top4-ből! Hogy még pikánsabb legyen a helyzet, az utolsó forduló előtt még lesz egy Olasz Kupadöntő is: Atalanta – Juventus! A fentiek megmutatják, hogy miért kell nagyon a három pont most a Cagliari ellen a hajrában a hazaiaknak. Pioli joggal bizakodó, mert csapata az utolsó három bajnokiján 12 gólt szerzett és mellette egyet sem kapott. Bennacer és Kessie labdaszerzései és támadás indításai most is kulcsfontosságúak lesznek, s elől Rebic mögé visszatérhet a sárgalapos eltiltásait letöltő Saelemeakers. Így aztán előre játékban igazán bőséges a hazaiak rotációja.

Semplici gondolni sem merte volna, hogy két körrel a vége előtt elérheti a szardíniaiakkal fő célját, a bennmaradást. Tulajdonképp még egy vereség is belefér, ha a Benevento a délután 15:00-ás meccsen nem tudja legyőzni a Crotonét. Ugyanis a 15. Cagliari öt pont előnyben van a 17. már kieső helyen álló boszorkányokkal szemben. Magyarul játék nélkül háromnegyed öt tájban bennmaradhat Semplici csapata, s akkor nyilván megcsappan a milánói meccs motivációja vendég szempontból. Ha kedvezőtlenül alakul a játéknap, akkor is bőven megmarad esély az utolsó fordulóra. Hazai pályán a Griffek ellen simán marad benn a Cagliari. Semplici nagy veretlenségi sorozata helyzetbe hozta a szigetlakókat, a meccs előtt elmondta, hogy a heti három mérkőzés jelentősen megviseli a keretet, s lehetőségeihez mérten a legjobb 11-et küldi majd a pályára.

Nagyban függ a tipp sikere, a délutáni beneventói meccstől. Amennyiben győzne az újonc, akkor sincs veszve semmi sem, mert ezt a fajta sorozatterhelést, a mélyebb, minőségibb hazai keretnek egyszerűen jobban kell bírnia ellenfelénél. A Bajnokok Ligájának főtáblájához, KELL ez a három pont a Milannak, s szerintem be is fogja húzni ezt az együttes.

AC Milan - Cagliari: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp