Elkezdi az E-csoport is a kontinenstornát. Gyakori bukméker hiba, hogy felülárazzák az overeket, s erre szeretném felhívni a figyelmet a lengyel-szlovák meccs kapcsán is. A feleknek győzelemre kell játszaniuk, mert a kvartett favoritja (Spanyolország) mögött, apróságok dönthetnek majd a továbbjutó helyekről.

Paulo Sousát nem kell bemutatni a magyar szurkolóknak. Eredményes és egyben viharos székesfehérvári időszak után komoly edzői karrier jellemzi a szókimondó portugált. Most Lengyelország nemzeti 11-ét irányítja, magam korántsem vagyok biztos abban, hogy hosszútávon ő lenne a legjobb megoldás egy válogatottnál. Míg korábban Lewandowski kiszolgálására épült a lengyel csapat, most két támadóval 4-4-2-ben áll fel. Miközben az előre játékban jól áll az együttes: Zielinski, Krychowiak és Lewa, akinek ékpárja a lengyel bajnokságban 15 gólt vágó Swierczok, addig hátul elég sebezhetőek. A kapuban Szczesny vélhetően végig véd majd a tornán, addig a belső védők posztján elég vékony ez a keret. Öt-hat éve volt csúcson az olasz karriert futó Glik, aki már bőven túl a harmincon már megkopott gyorsasággal bír. Helik az angol másodosztályú Barnsley belső védője, és a Veronában 30 meccset lejátszó Dawidowicz lehet a megoldás, viszont a széleken megbontható ez a lengyel csapat.

Szlovákiát jól ismerhetjük. Róluk mindig az erőfoci jut az eszembe, ami sokszor eredménnyel is párosul: a mieink legyőzése, vagy akár az EB kvalifikáció, két hosszabbítás után (Írország, majd Észak-Írország). Legutolsó nagyobb eredményük Oroszország legyőzése volt a tavaszi vb-selejtezőn, azonban látni kell, hogy a szbornaja már nem éri el a 2018-as együttes minőségét. Úgy gondolom, hogy a világsztárral rendelkező lengyel csapat a mérkőzés fő esélyese, mégsem számíthat sima győzelemre. Elrettentő lehet a Bulgária elleni 1:1, amin nem játszott egy raklapnyi kulcsember: Duda, Mak, Skriniar, Kucka, Dubravka. Azért a bolgárokat minden valamire való csapat le tudta győzni mostanában, így a „tarcsi” számára is blama az eredmény. Tarkovic most is meg fogja próbálni egy-egy elleni párharcokba kényszeríteni ellenfelét. Felpakolja majd a 4-5-1-et és kivárásra játszik, hátha bedarálja a küzdelem Lengyelországot.

Az over lehetőségét elsősorban a Souza által felületesen összerakott védelemben látom. A tavaszi meccseiken csak Andorra ellen nem kaptak gólt a lengyelek, viszont mindig szereztek. Lewa kapcsán egy nagyon komoly világsztárral kalkulálhatnak Szentpéterváron is „legjobb” barátaink. Harcos találkozón arra számítok, hogy mindkét csapat próbál győzelemre törni, hogy a svédekkel szemben (akik este várhatóan kikapnak majd) lépéselőnyre tehessenek szert. Alaptipp a jó szorzós 1,5 over!

Lengyelország - Szlovákia: Gólok száma - Felett/alatt tipp