Az Európa Bajnokságon vannak kellemes és kevésbé kellemes meglepetések. Utóbbira például Anglia példa az unalmas, "csak gólt ne kapjunk" meccseivel éppen amolyan korábbi olaszos szerepben, amíg Olaszország az eddigi legmeggyőzőbb teljesítménnyel megérdemelten van itt a negyeddöntőben. A kieséses szakasz persze merőben más mint a csoportkör, amire mindkét válogatott nyolcaddöntős meccse ékes példa volt.

Belgium kilenc ponttal jutott tovább a csoportkörből. Éppen annyit adtak ki magukból amennyi kellett a csoportelsőséghez, de az orosz és a finn csapat sem képviselt túl nagy játékerőt ellenük. Dánia már nagyon kemény ellenfélnek bizonyult és bizony amíg De Bruyne és Hazard nem léptek pályára ez a csapat mintha pályán sem lett volna ami a cserékkel varázsütésre megváltozott. A szitu szinte közel hasonló módon megismételődött Portugália ellen ahol a Manchester City kiválósága a második félidő elején sérülés miatt kivált a csapatból és onnantól a belgák a térfelükről alig jöttek ki és remeghettek hogy megtudják-e őrizni a minimális előnyt. Hazard is nagyon élt, kiválóan mozgott, csak faulttal tudták őt megállítani a legtöbb esetben, viszont a hajrában neki is elkellett hagyni a pályát sérülés végett. A mai hírek szerint pedig egyikük sem lehet majd ott a kezdőben. Ez pedig mondani sem kell, hogy a szinte tökéletes focit játszó olasz gárda ellen mekkora hátrányt is jelentene... Az olasz védelembe ráadásul visszatérhet elvileg Chiellini is, legalábbis a várható kezdőben ott a neve ahogy Chiesa-é is aki parádés góljával bejátszhatja magát a kezdőbe Berardi kárára ami logikus döntés lenne.

Olaszország jobban futballozik, nekik szurkolok, szerintem nem fognak kikapni a vezérét vesztett belga csapattól, sőt a 2016-os EB meccsük után újra legyőzhetik őket.

Tipp: 0-1

Belgium - Olaszország: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp