Kicsit árnyaltabban látom a mérkőzést, mint Várda-mester. Nem vagyok annyira elutasító Bognár Györggyel szemben, szerintem semmivel sem rosszabb edző, mint mondjuk Csertői Aurél vagy Kondás Elemér. Sokat gondolkodtam egyébként róla, végül úgy érzem, megtaláltam a megoldást. Bognár György a '80-as évek klasszisa, Verebes Józsi bácsi egyik nagy kedvence volt. Gyuri totális megszállottja a Mágusnak, egész életében megpróbálta őt másolni. Legalábbis a futballfilozófiában. A Mágus mindig nagy hangsúlyt fektetett a mentális felkészülésre, illetve folyamatosan a presszing-focit tolta, ami gyakran agyatlanná vált. Ugyanezt látom most megvalósulni Pakson is, ami számomra üde színfolt, tiszta retróhangulatot ébreszt.

Ha a csapatnak nem megy, akkor nagyon nem megy. De ha megy, akkor meg nagyon megy. Nincs középút, kérem szépen nincs itt langyi LMBTQ propaganda, csak kőkemény foci. A védekezést soha nem tudta Bognár megszervezni, ez most sem megy neki, ezért a rúgjunk többet filozófia mentén mennek ki a pályára.

Az első fordulóban a Mezőkövesd ellen bődületesen gyenge focit játszottak az első félidőben. Aztán beállt a kis Bognár és Hahn Jani, és hirtelen elkezdtek focizni. Ha Bognár nem lenne sérült, akkor teljesen más focit tudnának tolni. Úgy vélem, egy hét alatt már teljesértékűvé vált, szóval az ő pályára lépése szintet emelhet a paksi előre játékban. Továbbra sem játszatnám viszont Bödét a statikussága miatt, tehát maradnék a Sajbán-Ádám Martin párosnál, utóbbiban is bitang nagy erő van.

Ahogy Várda-mester Bognár Gyurival, én Hornyák Zsolttal vagyok. Szerintem az a fickó egy hatalmas blöff (kb. mint Supka). Alátoltak egy milliárdos csapatot, amivel itthon lehet villogni, aztán ahogy megy a nemzetközi porondra, jól helyre is teszik. És ez mind az edző hibája, nem a játékosoké. Egy jó taktikával szénné verhették volna a noname Konfetti-ligás ellenfelüket. Az egész Puskás a mai magyar labdarúgás karikatúrája, egy vicc. Nem tudom őket komolyan venni akkor sem, ha bajnokok lesznek.

Ellenben látni kell, hogy nagyon tolják őket, nagyon mutatni kell a mintaprojektet. Épp ezért játszik évről évre egyre nyitottabb focit, egyre jobb támadójátékot a csapat. A kis Gerával nagyot léphetnek előre ebben is, nagyon jófej volt a Fradi, hogy odaadta nekik.

Mi várható a meccsen? Természetesen gólok. A Paks továbbra sem tud védekezni, Bognár hiába emelte ki Kinyiket, hogy jól illeszkedett be. Hát, szerintem meg nem, mert akkor nem kaptak volna 3 gólt a Kövesdtől. Ennyire a Puskás is képes lesz. Viszont ha Bognár pályára lép, akkor meglesz a 2-3 gólja a paksiaknak is.

Puskás Akadémia - Paksi SE: Gólok száma - Felett/alatt tipp