A második fordulóban csap össze Grigor Dimitrov és Reilly Opelka. Számomra elég meglepő,hogy korábban még soha nem találkoztak. A mérkőzés nagy kérdése az,hogy ki van kevésbé rossz formában vagy úgyis fogalmazhatnánk ki mászott ki a gödörből amibe került.

Az amerikai számára a füves szezon nem úgy sikerült ahogy azt vártuk. Hiszen az ő adottságai egyértelműen érvényesülnének ezen a borításon. Azonban Atlantában már a téglák ha még apránként is kezdtek a helyére kerülni a formáját illetően. Ahol csak egy kört ment,de a második fordulóban is csak egy három szettes három tie breakes csatában maradt alul ami nem a rossz játékot feltételezi hisz tudjuk,hogy részben fejben dől el és másrészt Fortunán múlik. Itt Torontóban az első fordulóban pokoli nehéz ellenfelet kapott Kyrgios személyében akinél fontos kiemelni,hogy nem vette félvállról a találkozót. Az persze más kérdés,hogy talán elvesztette a kontrollt a tie breakben egy szerinte vitatott szituációt követően,de ebbe ne menjünk bele mélyebben. Az amerikai az első szettben sokáig az első szerváknál érinthetetlen volt, mivel az első három játékban első szerva mögött hibátlan volt!. Sajnos egy rossz adogató game viszont megpecsételte a szett sorsát. Opelka a meccs második felére kiválóan returnözött és élt a lehetőségeivel. Ami kifejezetten tetszett,hogy lábbal, pláne önmagához képest sokat mozgott. Ebből adódóan a hosszabb labdameneteket is jól bírta és partyban maradt.

A bolgárnak szintén fekszik a füves borítás,de számára is egy csalódás volt. Igaz ez az egész szezonra is. Hiszen bármenyire is jól kezdte az évet,de Acapulco óta összesen 4 mérkőzést nyert ami kriminális sorozat. Idén alulmúlja önmagát. Dimitrovnak ez az első mérkőzés és kétlem,hogy Opelka szerváival képes lesz érdemben reagálni rá. A mérkőzésre azt vizionálom, hogy a sok Dimitrov rontásból és a jó szervákból vígan megél ezen a találkozón az amerikai.

Folyamatosan jó első szervák kellenének "Bébi Fedtől" ahhoz,hogy némi esélye legyen,mert az ellenfél könyörtelenül megtámadja a második adogatásokat. Egy csúnya zakóba is belefuthat a bolgár ezen a mérkőzésen nem vitás.

Dimitrov, Grigor - Opelka, Reilly: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp