Reilly Opelka az "új Isner", hiába az amerikaiak rendre kinevelik a létra nagy adogató srácokat, akik egyre ügyesebbek és túlzás azt állítani, hogy csak adogatásból élnének. Mindenesetre az igaz, hogy az adogatásaik sérthetetlenségével iszonyatos nyomás alá is helyezik a háló túlsó oldalán állókat, főleg azokra helyeznek nyomást, akik ráadásul önbizalmi téren is kátyúba ragadtak.

Opelka a hétfői napon Kyrgios ellen a legjobbját vette elő a polcról, olyan fogadásokat ütött direktbe, amire csak tátott szájjal nézett az ausztrál. Nagyot harcolt az amerikai aki végig hitt a győzelemben, és a szetthátrányból valófordítása csak növeli az értékét a sikernek.

Nagy előnye, hogy Opelka alaposan beüthette magát, ráadásul 22 ászával is növelhette az önbizalmát.

Ilyen téren a következő körben érkező bolgár ellenfele híján van az önbizalomnak. Az utóbbi hetek az előtte való fellángolások után, újból visszaesést mutatnak Dimitrovnál. Wimbledonban egy kört abszolvált sikerrel, de Bublik három szettben megálljt parancsolt neki, Washingtonban pedig Ivashka viszonylag könnyedén 6:2,7:6 -tal tette partvonalon kívülre a "Baby Federert".

Nem sok jóra számíthat Dima, egy játékban levő, az ászokat zsigerből beverő ellenfél érkezik és tényleg kevés ütés van a kezében, nincs annyi, ami egy ilyen adogató ellen kellene a sikerhez.

Egy virág korát élő bolgár is ki-ki meccset játszana a jelenlegi Opelkával, de a jelenlegi formákat nézve ez a meccs nálam egyértelmű. A kiélezett szituációkban is dönthet majd a fix adogatás és ebben most az amerikai lényegesen jobban áll. Amerikai továbblépést várhatunk.

Dimitrov, Grigor - Opelka, Reilly: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp