Titti7 és Sound barátaimmal ellentétben én maradok az óvatos duhaj szerepében az MTK Budapest - Kisvárda találkozót illetően és egy nagyságrendekkel gyengébb tippel támadok a játékban. Az ugye nem kérdés hogy hova húz a szívem, de péntek van, ráadásul 13-a és nagyapáink is megmondták, hogy "nincs olyan hosszú, hogy véget ne érjen". Gondolok itt elsősorban a szabolcsiaknak az Új Hidegkuti Nándor Stadionban nyújtott eddigi teljesítményére, mely szerintem az egész OTP Bank Ligát tekintve párját ritkító. Itt a Várda még soha nem kapott ki, sőt nem hogy nem kapott ki, hanem ellenféltől függetlenül (MTK, Honvéd), ide rendszeresen győzni járnak a piros-fehérek. Ezt a veretlenségi sorozatot azért nem lehet a végtelenségig folytatni, tehát előbb-utóbb számolni kell egy sittel is, ezért én inkább a vendégcsapat gólszerzése mellett teszem le a voksom.

Két forduló után veretlen még a házigazda MTK alakulata a bajnokságban, de láttam mind a két találkozójukat és a látottak alapján azt kell mondjam, nem egy verhetetlen csapat Giovanni Costantino alakulata. Szerencséjükre a bajnokság talán két leggyengébb csapata ellen nyitották az új szezont, ennek köszönhetik az eddigi 4 pontjukat. A játékukban semmi extrát nem látok, inkább az egyéniségeik villanásaiban bíznak. Ilyen egyéniség a keretükben például az a Gheorghe Grozav, aki pont a mostani ellenfelüknél, a Kisvárdánál kezdte magyarországi pályafutását. Minden elfogultság nélkül mondom, tőle jobb játékost Kisvárdán még nem láttam, de fejben komoly problémái vannak a Srácnak. Ennek köszönheti, hogy elküldték Kisvárdáról és ennek köszönheti, hogy Ő már soha nem fogja befutni azt a karriert, amelyre egyébként képességei alapján lett volna esélye.

A vendégeknél az előző forduló győzelmével megint történelmet írtak. Igaz nem nagy múltra tekint vissza a kisvárdaiak első osztályú tagsága, de két győzelemmel még sohasem kezdték a szezont. A Fradi verés az maga volt a csoda, pedig már évek óta érlelődött, a Gyirmót elleni pedig azt kell mondjam, hogy egy meglepően pazar győzelem volt. Több mint egy félidőt emberhátrányban játszva, ilyen taktikusan lehozni ezt a meccset, megsüvegelendő teljesítmény volt Joao Janeiro együttesétől. Ötvös Bence természetesen eltiltását tölti majd a kiállítása miatt, de jelen pillanatban van olyan mély és erős ez a kisvárdai keret, hogy a pótlása ne jelentsen gondot a portugál szakvezető számára. Pedig mennyi, de mennyi kritika érte a szabolcsiakat az átigazolási szezonban. Nos, maradjunk annyiban, hogy a távozók, edzőstől, játékosostól kezdve mind-mind lassan a helyükre kerülnek. A maradókból és érkezőkből pedig olyan tulajdonságok törnek felszínre, melyek még a saját szurkolóikat is meglepik és amelyek repítik a Várda szekerét. Ilyen plusz erény például, hogy tud ez a csapat támadni is, sőt emellett gólt is tud szerezni.

Nagyon az elején járunk a bajnokságnak, éppen ezért azt mondom, hogy bármi megtörténhet ezen a találkozón, sőt annak az ellenkezője is, de lelki szemeim előtt már látom a csapatot elkísérő maroknyi Várkerti Vitéz gólörömét a lelátón.

MTK Budapest - Kisvarda: Kisvarda által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp