A play-off körhöz érkeztünk a Bajnokok-Ligájában. Nem sokan várták azt, hogy a moldáv bajnok Sheriff, a legelső körből beszállva eljut idáig. Első nézésre mondaná az ember derék tett ez a moldáv focistáktól, de kissé közelebb kerülve már láthatjuk az okát a sikerességnek. A moldáv csapatban a kezdőcsapatban nulla! esetleg egy játékos kap helyet az anyaországból. Tele van tűzdelve kolumbiai, perui, brazil játékosokkal az együttes. A Sheriff kimagaslik Moldovában a mezőnyből, az ottani mammutcég a kőolaj-kitermeléssel foglalkozó Sheriff ált a csapat mögé és önti a pénzt a tiraspoli futballba. Az első körben az albán Teutat idegenben meglepték egy 4-0 -val, odahaza elég volt ráadásban egy 1-0 -ás siker, majd az örmény Alashkert következett idegenben 1-0 -val megágyaztak a továbbjutásnak, odahaza pedig 3-1 -re ledarálták a derék örményeket. A következő körben jött a tépnyleges bravúr. Belgrádban sikerült a kolumbiai Castaneda góljával egy 1-1 -t elérni, ezzel elültetve a zabszemet a Crvena nadrágjában, odahaza pedig egy első félidő hosszabbításában lőtt góllal már sikerült kibekkelni a play-off szereplést.

Tele idegenlégiósokkal a csapat, de azért nem lehet a sikert csak ezzel megvenni. Most a horvát bajnok, többször is a BL csoportkörébe kerülő Dinamo Zagreb érkezik, ide még több kell. Ráadásul a Crvena ellen idegenben az aranyat érő gólt szerző Castaneda hiányzik sárga lapok miatt.

A cél az ukrán edző Yuriy Vernydub által vezetett fekete mezeseknek az lehet, ha megpróbálják féken tartani a Dinamo támadógépezetét, mert ez a horvát bajnok hátul nem nagyon hagy mozgásteret az ellenfélnek. A Dinamo a három idegenbeli BL fellépésén a selejtezőben nem kapott gólt az izlandi Valur ellen 2-0 -ra, a ciprusi Omonia Nicosia ellen 1-0 -ra, míg a lengyel bajnok Legia Varsó ellen is 1-0 -ra nyert. A horvátok most is képesek lesznek a "clean sheet" hadjárat véghezvitelére, a kérdés, hogy egy vagy két gólt sikerül e beverni az odavágón.

Sheriff Tiraspol - Dinamo Zagreb: Sheriff Tiraspol által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp