Sem a hazaiak, sem a vendégek nem kezdték győzelemmel a bajnokságot, azonban a Leverkusen legalább tudott pontot szerezni az első fordulóban.

Az Augsburg csapata csúnya, 0-4-es vereséget szenvedett hazai pályán a Hoffenheim ellen, majd a második fordulóra már sikerült összekapják magukat és sikerült pontot szerezzen a Frankfurt ellen. Természetesen csúnya mérkőzést játszottak, ahol leparkolták a buszt. Kaput eltaláló lövés nélkül hozták le a találkozót, míg a Frankfurt 21 lövéssel próbálkozott.

A Leverkusen 1-1-el nyitotta a szezont, az Union Berlin ellen nem sikerült nyerjenek. Ami benne maradt a berliniek ellen a csapatnak, az kijött a második fordulóra. Végtelenül simán, 4-0-ra nyerték a Glabdach elleni találkozót, ahol a kiváló helyzetkihasználásuknak köszönhették a fölényes győzelmet.

Sok hasznos játékos nem érkezett a hazai együtteshez, próbáltak az anyagi helyzetükhöz mérten erősíteni. Gyengült a Leverkusen is, de nekik azért sikerült egy pár jobb játékost is igazolni, bár kerdéses, hogy mennyire válnak be. A távozók között volt Wendell, Bailey vagy éppen Jedvaj is, illetve visszavonultak a Bender ikrek.

Az Augsburg együttese nagy szerencséje, hogy sok hasonló együttes van idén az első osztályban, ezért talán kijelenthető az, hogy idén talán nem a végén kell kiharcolják a bentmaradást. A két csapat célja más a bajnokságban, a vendégek a nemzetközi kupákért fognak harcolni. Hogy minnél jobb helyezést érjen el a Leverkusen, ahhoz az kell, hogy az ilyen könnyű mérkőzéseket minnél simábban hozzák. Legalább két gólt várok a vendégektől és nem lepne meg, ha mar félidőben meglenne a két gól.

FC Augsburg - Bayer Leverkusen: Bayer Leverkusen által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp