Született már egy írás e meccs kapcsán, ám általam tisztelt kollégám véleményét ezúttal nem osztom. Én amondó vagyok, Szlovákia most megmarhatja Horvátországot, és nem is igazán értem a szorzók kiosztását. Jó-jó, nagyobb nevek játszanak a horvátoknál, jobb eredményeket értek el a közelmúltban, játszottak vb-döntőt, de gyerekek: Hol van már a tavalyi hó???

...

A tavalyi hó eltűnt, és eltűnt az az erő, ami mondjuk Horvátországot jellemezte a vb-fináléig vezető úton. Nézzük csak a közelmúltat:

Az utolsó 14 meccsen 3 siker (minden sorozatot, barimeccseket is tekintve). A három győzelemből kettő otthon jött, az is Málta és Ciprus ellen. Málta ellen egy korrekt 3-0, Ciprus ellen ammóniaszagú 1-0-ás győzelem. Egyedül a Glasgow-ban az Eb-n aratott siker volt ezek közül idegenben, egyébként ikszek és zakók.

Mi ennek az oka. Őszintén szólva fogalmam sincs. Talán az, hogy Rakitic és Modric nem Kovacic és Brozovic. Mert mi tagadás, Kovacic és Brozovic is remek játékosok, de ők egy évben egy olyan passzt osztanak ki a csatárok felé vagy szélre, amilyet Modric és Rakitic duója úgy meccsenként 5-öt, 6-ot kiszórt. Ha már ezen passzok, nekem beugrik Mandzukic, hihetetlen egy gólérzékeny figura volt, de már ő sincs a válogatottban. Nincs most Petkovic, hogy ne ugorjak vissza éveket, szóval olyan meghatározó játékosok nincsenek itt, akik a dalmát csapatot elrepítették a vb-döntőbe.

Kitől kell félni? Perisictől.

Kitől nem kell? Rebictől, hisz ő sincs.

Ha kimondjuk, hogy Horvátország, beugrik Modric, Rakitic, Rebic, nekem még Vida is, de ők hol vannak? Sérültek vagy nem vállalták a válogatottságot.

Ez önmagában még nem jelent szlovák sikert. Lehet, hogy messze is leszünk tőle. De Szlovákia jelenleg semmivel sem rosszabb csapat. Otthon játszik, ennek ellenére elég bika szorzót kapott. Az ciki, hogy a Ciprus és a Málta elleni meccsekből egyet sem nyert, de az Oroszország elleni győzelemmel egyet javított, a szlovénok elleni idegenbeli remi sem csúnya. A szlovák csapat veretlen, és még bőven saját kezében a sorsa. Én amondó vagyok, jelenleg nem rosszabb a szlovák csapat, ehhez képest az oddsok szerintem túlságosan tisztelik a horvátokat. Egy szó, mint száz, benne van a hazai nálam.

Szlovákia - Horvátország: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp