Az "F" csoport két messze leggyengébb csapata most Feröeren méri össze erejét. Az tudva levő volt már a sorsoláskor is, hogy mind Feröer-szigetek, mind Moldova a pofozógép szerepét játsza majd ebben a hatos csoportban, annak ellenére, hogy igazán "bivaly" ellenfelet nem is kaptak, Dánia, Ausztria, Skócia és Izrael is más dimenziót képvisel.

Feröer-szigetek és Moldova is két-két gólra volt képes eddig az öt pályáralépésén, ebből egyet-egyet az egymás elleni kisinyovi odavágón sütötték el, pályaválasztóként akkor márciusban Moldova nem tudta otthon tartani a pontokat, így a torshavni Torsvollur Stadionban esedékes visszavágón az lesz a tét, hogy eldöntsék ki kényszerül a szamárpadba, tehát ki végez a szektsztett utolsó pozíciójába.

Moldova az olasz Roberto Bordinnal sem találja a góllövő játékosokat, az Selectionata erejéből utolsó tizennégy idegenbeli fellépésén összvissz egy árva találatra futotta, egszerűen erőtlen a támadó alakulat. Hátul még csak csak kihúzzák valahogy egy-két kapott góllal, mint tették a sógorok és két napja a skótók ellen, de előrefelé teljesen impotens a moldáv együttes.

Odahaza egyértelmű favorit a Hakan Ericson evzette Feröer, akik az elmúlt években is bizonyították, hogy főleg otthon tudnak a riválisok orra alá borsot törni, erről mi is tudnánk mesélni. Két nappal ezelőtt pedig az Európa-bajnokságon brillírozó Dánok is megszenvedtek, a Feröeri védelem egészen a 85. percig állt biztosan a lábán, de az előtte levő Shaki Jensen kiállítás keltette zavar után gólt kaptak, így siker nem kornázta az erőfeszítéseiket. A jóval szerényebb moldáv csapat ellen azonban összejöhet a kapott gól nélküli "bravúr",

Feröer-szigetek - Moldova: Moldova által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp