A Bognár-féle Paksról egyből a gólokra asszociálunk. Legalábbis sokan lehetünk így vele, de nem véletlen dolog ez, elég csak az atomvárosiak eredményeire pillantani. Hol ők tömnek, hol őket tömik, de még a döntetlenek is élvezetesek, a Paks nem a 0-0-ák csapata. Az előző napokban Hahn végül csak otthagyta Paks-ot, ide nekem a rozsdás bökőt, egy év múlva már újra itt gurigázik. Tipikusan az a srác, akinek egy csapatban megy, sehol máshol. Ezt előre mondom, jól jegyezzétek meg. Ő a paksi Aspas.

De sebaj, mert Bognárnak olyan csapata van, ahol nem egy emberre épült a támadójáték, szóval na, Hahn nem egy Lewandowski. Ádám Martin akkora bivaly, hogy lehetetlen tartani, de igazából a Paks csapatában az a jó, hogy az akciókat rendre befejezik lövéssel. Nagyon ritka, hogy nem, szóval nem meddő labdajáratás jellemzi őket. Persze van labdavesztés, van, hogy megkontrázzák a csapatot, de épp ezért szerethető, ép ezért nézhető. Ezzel a focival nem lesz bajnok, de hogy sok nézőt lehet vele szerezni, az egész biztos. Hahn és Ádám mellett Bognár és Sajbán is potens gólszerző, igazi őszinte focit játszó társaság.

Az MTK már más kategória, nem annyira nyílt, de azért nem is defenzív. Ugyanakkor tud alkalmazkodni, és ha a Paks megint hozza a szokásos fociját, akkor az MTK is képes lesz majd megvillani akár többször is.

Én úgy vélem, az első félidőben talán még betartják a srácok a taktikai utasításokat, viszont ahogy belemelegszenek, már inkább az ösztönök dominálnak majd. Több hiba, több lehetőség a gólra. Abban is bízom, hogy félidőben már előnyben lesz valamelyik csapat, kicsit borul az egyensúly, és akkor beindulhat az adok kapok. Az MTK góljai zömét a 2. félidőben rúgta ebben a bajnokságban, a Paksnak pedig 5-ből három olyan bajnokija volt ebben az idényben, amikor a 2. félidőben mindkét csapat betalált.

Az idő jó, a labdaéhség megvan, tuti szeretnének már játszani egy jót a srácok a FIFA játéknapok után. Az én tippem az, hogy a 2. félidőben Grozavék és Ádámék is lőnek gólt, erre a felkínált 2.50-es odds pedig egész korrektül néz ki. Az előző idényben ez a tipp a három egymás elleni meccsükből kétszer jött volna, egyszer nem, szóval a statok és a körülmények is arra predesztinálnak, hogy ezt a tippet nem szabad parlagon hagyni.

Paksi SE - MTK Budapest: Mindkét csapat gólt szerez - 2. félidőben - Igen/Nem tipp