Nehéz igazán jó mérkőzést találni mára a Bajnokok Ligája meccsek között. Vannak ötletek, lehetőségek, de egyik sem ad olyan bizonyosságot, amit nagyobb összeggel meg lehetne játszani. Úgy vélem, ez egy tapogatozó forduló lesz, nem érzem úgy, hogy sokgólos meccseket láthatunk. Elvétve akad olyan összecsapás, amelyen mégis szakadhat a gólzsák.

Nyilvánvaló, hogy elsődlegesen a Barcelona-Bayern München meccsre gondolhatunk itt. A két csapat egyértelműen a csoportelsőségre gyúr, emellett pedig van egy revans-lehetőség is a katalánok előtt, hiszen emlékezhetünk a tragikus-fenomenális (attól függ, kinek a szemszögéből nézzük) 8-2-es meccsükre. Habár átalakult azóta a két csapat, de a tüske bizonyára ott maradt a spanyolokban, hiszen nem mindig kap ekkora pofont valaki. Ezért én úgy vélem, ezen a meccsen lehet motiváció is.

Nagelsmann első nemzetközi meccsére készül a Bajorokkal. Az látható, hogy a Budesligát félgőzzel is behúzzák, mivel a Leipzig idén visszacsúszik, a Bayer Leverkusen-Borussia Dortmund páros hektikus, míg a Wolfsburg egyelőre csak defenzív, de nem túl kreatív előre. Szóval sokat nem kell koncentrálni a bajnokságra, az ölükbe hullott már szinte bizonyosan, ott lehet tartalékolni, és a második-harmadik csapatot pályára küldeni, míg a BL-ben jöhetnek az elsőszámú sztárok.

Nagelsmann bizonyítani akar, tehát szerintem úgy fognak játszani, ahogy a csövön kifér. Egyelőre csak Serge Gnabry sérüléséről lehet hallani, tehát Lewa pályára lép. Ha ez bekövetkezik, akkor a Coman-Sane-Müller vagy Coman-Müller-Musiala hármas fogja a lengyelt támogatni. Mindkettő brutális, ezt kivédekezni szerintem nem lehet. Az első félidőben ez eddig a szezonban a Kölnnek sikerült!

Úgy vélem, hogy egy koncentrált német csapat tud gólt lőni az első félidőben a Barcelona kissé visszafogott védelmének.

Ámde ha megnézzük a Barcelonát, ott van a motiváció az oldalukon. Memphis Depay olyan formában játszik, hogy öröm nézni. Már az EB-t megelőzően lehetett látni a kedvet a játékában, ami Barcelonába igazolásával tovább nőtt. A Camp Nouban ennek a támadósornak illik feltörni e németek statikus középső védelmét. Süléről és Upamecanóról is kifejtettem már a véleményem, szerintem előbbi lassú, utóbbi pedig nem jó játékos. Ha a két szélső hátvéd a szokásos mértéket fogja előre kalandozni, akkor ezek ketten ott maradnak Depay-al és a szerintem meglepetésként pályára lépő Coutinhoval. Én ugyanis a portugáltól várok valamit, ne felejtsük el, hogy játszott ő a Bayern Münchenben, szóval van benne motiváció.

Én tehát várok gólt az első félidőben a hazai csapattól is, ami azt eredményezheti, hogy az első félidőben mindkét csapattól látunk valami gól félét, de biztosabb, ha csak a két gólt rakjuk meg.

FC Barcelona - Bayern München: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp