A Kecskemét újoncként fenomenálisan szerepel, szerintem esélye van arra, hogy a végén top 5-ben végez. Szabó István edzőről elmondtam korábban, hogy ő Tomiszlav Szivics „tanítványa”, így preferálja a támadójátékot, érdekes felállással játszanak, ami nekem a Paksot idézte, hiszen elméletileg 5 védővel állnak fel, de abból a kettő szélső inkább játszik wingert, így tehát 3 középső védővel állnak fel. Ez eredményezi a nyitottabb játékot, és a gyors labdafelvitel lehetőségét. Persze egy betömörülő védelem ellen ez a játék hatástalan, megmutatta a Siófok elleni nyögvenyelős győzelem.

A Budafok idén fű alatt vissza kerülni az első osztályba, de nehéz dolguk lesz. Egyik feljutó várományos a Vasas, aztán ott van a Diósgyőr, Nyíregyháza, Haladás trió, akikkel meg kell küzdeniük a másik helyért. Boér Gábor edzőt én annyira nem tartom sokra, szerintem Zalaegerszegen is gyenge volt, Budafokon sem mutat túl sokat. Ezzel a kerettel elvárható a jó szereplés. Két vereségük van, egyrészt könnyedén verte őket a Vasas, aztán pedig hazai pályán buktak egyszer a Csákvár ellen is, ami tök érthetetlen.

A Vasas elleni meccset nézegettem, szerintem a védelme elég gyengusz, hiába játszanak 4-2-3-1-es felállásban. Nekem ez a Fótyik-Jagodics középhátvéd páros kissé puha. Ihring-Farkas viszont nagyon magára találta, így Filkorral és Kovács Dáviddal első osztályú a támadósor.

Mi várható? Mindenképp nyitottabb játék, mint a Siófok elleni meccseik. Nagyjából hasonló meccset várok, mint a Vasas-Budafok, azzal, hogy a Kecskemét védelme gyengébb, mint a Vasasé, így több budafoki akciót és lehetőséget képzelek. Ha pedig 2-2-es eredmény születik, akkor már jó lehet az a tipp, hogy legalább négy találat.

Kecskeméti TE - Budafoki MTE-Újbuda: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp