Folytatódik a La Ligaban a darálás és a hétközi forduló után a megszokott hétvégi fordulóra is sor kerül. A bajnok Atletico madrid a héten a kiesési zónából kapott ellenfeleket. Kedden Madrid külvárosába a Getafehoz utaztak, ahol egy iszonyatosan "rágós" Getafet sikerült Suarez zsenialitásának és duplájának köszönhetően legyőzniük, ezzel újból megmutatva az erejüket, ahogyan vesztett állásból fordítottak, így tapadnak a városi rivális Realra.

Ez a három pont azonban csakis a másik kieső helyen álló, jelenleg ligautolsó Alaves legyőzésével lenne értékelhető.

Az Alaves hihetetlen gyatrán a rajtnál teljesen leragadva kezdte a pontvadászatot.

A Javier Calleja dirigálta Deportivo Alaves erejéből összvissz egy találatra futotta 11 kapott mellett amivel egyúttal jöttek a vereségek is, ötből öt. Most a bajnok ellen kellene lelket önteni a vitóriaiakba, ám nem lesz könnyű. Ráadásul a hétközben ők szerdán léptek pályára Barcelonaban, ahol az újonc feljutó Espanyollal szemben egy kizsigerló, idegtépő minimális egy gólos vereséget szenvedtek egy büntetőnek köszönhetően. Ez több, mint méreg.

Próbálna feltápászkodni a sárból az Alaves, de csak nem sikerül nekik és úgy néz ki minden összeesküdött ellenük. Az Atleti egy egy csapat kohéziót erősítő hétközi győzelemmel a tarsolyába, egy önbizalommal teli Suarezzel érkezik az egy nappal kevesebbet pihenéssel bíró hazaiakhoz. Minden tényező a bajnok győzelmét vetíti elő a kora szombati fordulót nyitó bajnokin én is a piros-fehér matrac sikere mellé tenném le a voksomat.

Alavés - Atlético Madrid: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp