Az ostravai közönség nem panaszkodhatott hiszen nívós mezőny gyűlt össze erre a tornára. A mai mérkőzésen a két döntős neve számomra nem meglepetés az e heti teljesítményüket látva. E két lány nem más,mint Maria Sakkari és Anett Kontaveit. Rengeteg alkalommal találkoztak már összesen tízszer e tekintetben 6-4 a görög javára.

Az első és legfontosabb amit kiemelnék,hogy fantasztikusan játszottak a torna alatt ezért egy olyan finálé lesz ,ahol egyik esetben sincs rossz szájíze az embernek. Kemény ellenfelekben sem volt hiány egyik és másik oldalon sem. A görög legyőzte Ostapenkot az első körben,amiatt emelem ki, mert nagyon jól játszott a lett egy ideig. Kemény pontos labdákat ütött és sokáig nem is rontott,így nagyon megnehezítette Maria dolgát. Valamint megverte Swiateket aki ellen nagyon fókuszált volt végig és ez hozzájárult a sikerhez.

A másik oldalon Kontaveit található aki konkrétan a nagy ütőket mind megkapta a tornán és akikkel szemben kitűnően muzsikált. Badosát a második fordulóban konkrétan leütötte a pályáról esélyt sem adott a spanyolnak. Azonban hasonló sors várt Bencicre is. Az elődöntőben pedig eléggé megalázta Kvitovát azzal,hogy kiosztott egy 6-0 szettet. A labdái pokoli gyorsak,erősek és jól helyezettek az egész héten.

Akkor mi okozhatja a vesztét az észtnek? Két részre bontanám ezt a kérdést. Egyrészt egyik legyőzött sem egy mágikus védekező hanem inkább Kontaveit stílusához közelebb álló erő teniszt játszó játékossal kellett felvennie a versenyt az észtnek. Másrészt fejben egyértelműen Sakkari fölé magasodik,mert itt jelentős különbség van köztük. Hiszen eddigi karrierje során is sokszor a mentális felkészültség hiánya okozta Anett vesztét és ez ráadásul egy döntő ahol könnyebben remeg a kéz.

A görög kiváló támadó tenisze és brusztolós védekezése kétlem hogy ízlene Kontaveitnek.

Sakkari, Maria - Kontaveit, Anett: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp