Az ostravai WTA döntő fináléjában görög - észt párosítást rendeznek. Mind Sakkari, mind Kontaveit szettveszteség nélkül magabiztosan jutott el a végső lépcsőfokig, a különbség az, hogy a balti szőkeség egy meccsel többet nyerve tette meg mindezt.

Sakkari egy univerzálisabb játkosnak tekinthető, aki mindegyik borításon tudja érvényesíteni a tudását. Mind salakon jól anticipálva oldja meg a nehéz helyzeteket és a pattogós stílusával, munkabírtásával a gyors borításokon is felveszi a versenyt a nagyobb ütőkkel.

Kontaveit számára egyértelműen a gyors borítások a kedvencei, azon belül pedig a terembeli környezet. Észtországban ő ilyen körülmények között nőtt fel Tallinban, bent a teremben püfölte a labdákat, rendre a gyors befejezésekre, a nagy ütőerejére hagyatkozik.

Sakkarinak komolyabb vetélytársa az elődöntős Swiateket leszámítva nem volt Martincova és Ostapenko sem a szűken vett elit jelenleg, ezzel szemben Kontaveit pont agresszorokba futott és rendre leiskolázta őket, Cirstea, Badosa, Bencic és Kvitova is szeret az irányításban jeleskedni, ám az észt lány mindegyik meccsén tudatosította, hogy ő fogja vinni a prímet a találkozóikon.

Sakkari két meccsén is szűkebb, szorosabb végjátékokra kényszerült Martincova és Swiatek ellen is volt egy nehézkes szettje, Swiatek ellen a második felvonásban egyszer break előnyről elizgulta, de a második lehetőséggel már élt a hellén lány. Kontaveitnek ilyen minimális jellegű "problémái" sem adódtak a hét folyamán. Egy igen kiélezett döntőre van kilátás előzetesen, de látva az észt szőkeség magabiztosságtól duzzadó játékát, könnyen benne van, hogy Sakkarit is sikerül meglepnie. Kontaveit alapból terem specialista, míg Sakkari nem, ebből adódóan is várom Kontaveit végső sikerét.

Sakkari, Maria - Kontaveit, Anett: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp