Mindkét együttes nagyon gyengén kezdte a 2021/22-es kiírást, de a hazai Celta a legutóbbi fordulóban már tudott javítani és megszerezte első győzelmét a bajnokságban.

A tizenhatodik helyezett Celta és a tizennyolcadik Granada együttese is sokkal jobb, mint azt ahogyan a jelenlegi helyezésük mutatja. Az előző szezont a hetedik és nyolcadik helyen zárták, ahhoz képest elég figyelemre méltó a visszaesés. Aki megnyeri a találkozót az előreugorhat akár a tizenharmadik helyre, míg egy döntetlennel egyik együttes sem járna túl jól.

A Celta találkozott már a két nagy madridi klubbal, mindkettő ellen vereség lett a vége. Ez még akkor is az elfogadható kategória, ha a Realtól ötöt kaptak, de a Bilbao és a Cádiz elleni vereség nem az. Az előző fordulóban már sikerült nyerjenek, a Levante otthonából hozták el a három pontot. Úgy gondolom, hogy ez adhat némi erőt a csapatnak a folytatáshoz, és várhatóan megindulnak felfelé.

A Granada együttese a nagyobb csapatok ellen ebben a szezonban ki tudott harcolni egy-egy döntetlent, míg a kisebbek ellen rendre elvérzett. Ikszelt idegenben a Barcelona otthonában, de a Villarreal és a Valencia ellen is sikerült pontot szerezzenek. Kikaptak ellenben a Rayotól, Betistől, illetve a Sociedadtól is.

Szerencsére többnyire több gólos mérkőzéseket játszanak, ezért inkább az egymás elleni találkozóik miatt lehetne tartani attól, hogy nem lesz meg itt a gólváltás. Több alkalommal is játszottak egymás ellen 0-0-át, ma az eddigi forma miatt nehezen tudnám ezt elképzelni. Tényleg egyik csapatnak sem jó az iksz, ezért remélhetőleg menni fognak a csapatok és megzörren egy párszor a háló. A tippem, hogy mindkét csapat szerez gólt.

Celta Vigo - Granada CF: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp