Meglepően tapasztaltam az irodák szorzói a Ferencváros összecsapása kapcsán. Úgy gondolom, hogy hazai pályán mindegyik ellenfele ellen reális pontszerzési eséllyel léphet pályára a magyar bajnok. Tudom persze, hogy Pellegrini egy rutinos sztáredző és a játékoskeretek értéke között is jelentős a különbség. Mégis, ahogy helyt állt a Fradi a Leverkusen ellen, úgy bizakodhatunk a spanyol csapattal szembeni ütközet előtt is.

Szerintem van reális esélye a hazai gólnak! A Groupama közönsége katlant varázsol majd, s ez a tény is elég lenne ahhoz az egyetlen találathoz, ami benne van Stöger csapatában. A Ferencváros eddig lejátszott hat bajnokit, amelyen 14-szer talált be. Boli nélkül is működik az előre játék. Tokmac, Uzuni és Mmaee támadótriója most sem vesz majd vissza a lendületből, sőt! Érdemes megnézni azokat a csapatokat, akik ellen az FTC selejtezett és csoportkörbe jutott. Young Boys ellen négyszer, a Slaviának kétszer is beköszöntek a zöld-fehérek. Azt gondolom, hogy Rebrov csapatával szemben, sokkal kezdeményezőbb/élvezetesebb mérkőzéseket játszik a jelenlegi együttes. Ha nagyon nem sikerülne a meccs, akkor pedig 0:3 után egy becsületgól is simán benne van a hazaiakban, mégis maradjunk annál a gondolatnál, hogy partiban leszünk a Betissel!

Azért húzós névsorral jönnek a sevillaiak: Fekír, Canales, Willian José, Bellerin, Miranda a bravúrkapus Bravo. S bizony a hétvégi bajnokin olyanok ültek a padon, mint Batra, Tello, Montoya vagy Rodri. Csupa remek spíler, s ha azt nézzük, hogy a 68 éves Pellegrini mennyi mindent megélt már a szakmában lecsücsülhetünk. Nálam alapból beugrik például a Villareal BL-menetelése, amikor a négybe jutott a sárga tengeralattjáró, illetve az angliai karrier. Szóval legyünk őszinték, a Betis a favorit, azonban ők sem a verhetetlen kategória! Azok a sztárok, akiket felsoroltam, többnyire mind megfordultak nagy csapatokban, azonban a pályafutásuk mégis valahogy kisiklott, nem kaptak nagyobb szerepet giga klubokban: Barca, Real, Sevila, Atletico. Ráadásul tanulságos a Celtic elleni 4:3-s első fordulós meccsük is – bőven van bennük gól hátul!

Nyílt sisakos mérkőzést várok, ahol csakúgy, mint Németországban meglepi harcosságával ellenfelét a Fradi. Nagyon örülnék, ha a játéknap egyik meglepetése születne Budapesten, s azt gondolom, hogy a spanyoloknak legalább két-három gól kell a győzelemhez. Érzem a hazai találatot a levegőben!

Ferencváros - Real Betis: Ferencváros által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp