Egész jó kis párosítások alakultak ki Belgiumban, itt két volt top 10-es játékos harcol a legjobb 8 közé jutásért.

Andy Murray történetét már jól ismerhetjük, csípőműtétje után az is kérdéses volt, hogy valaha ilyen szinten teniszezhet-e még, de visszaküzdötte magát, az egykori világranglista első helyezett jelenleg csak a 172-ik helyen áll. Szépen felépítette a teniszét újra, először csak challanger tornákon indult, fokozatosan rázódott vissza a top teniszbe, ugyan vannak még korlátok a játékában, a legjobbak azért stabilan elverik, de a többiekkel jó kis meccseket vív. Óriási küzdő a skót, még most sem ismer elveszített labdát, Antwerpenben az első körben rögtön bekezdett egy bitang hosszú mérkőzéssel, Tiafoet verte 3 tiebreakes szettben, majd 4 órát gyűrték egymást. Az egyik legokosabban játszó játékos, nagyon tudja variálni, színezni a teniszt. Az adogatásai nagyon megvannak, Tiafoenak 21 ászt ütött, meg kb ugyanennyi ász értékűt, bőven több ingyen pontja van így, mind Schwartzinak.

Schwartzmant már sokadjára veretem, de jelenleg az argentin nincs valami nagy formában. Az ugye oké, hogy a dél-amerikaiak nem kifejezetten a kemény borítást favorizálják, de a termi körülmények még inkább ellenük vannak. Főleg, hogy idén mindössze egyszer játszott fedett pályán, azt is a Laver Cupon, ahol Rublevtől kapott ki. Jól mutatja mennyire nincs szoros barátságban az ilyen körülményekkel, hogy profivá válása óta kétszer volt pozitív a mérlege fedett pályán.

Murray játéka sokkal jobban passzol ehhez a borításhoz, rendesen be is üthette magát, nálam sima skót sikernek kellene születnie.

Murray, Andy - Schwartzman, Diego Sebastian: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp