Andy Murray igazi sportember. Képes volt felküzdenie magát a Federer, Nadal, Djokovic szintre és fixen ott maradni, de sajnos a fizikai topon járatás, állandó pörgés végül a testét, pontosabban a csípőit is alaposan igénybe vették. A 2018 -as két oldali porcműtét elengedhetetlen volt számára és mivel nem tudott lemondani a teniszről így olyan megoldást kellett választani, ami lehetőséget biztosít. Amolyan sportolásra alkalmas, nem cement alapú, nagyon korszerű implantátumokat kapott és ami órási volt, hogy pár hónappal a rehabilitáció után, pont ezt az antwerpeni versenyt sikerült két éve megnyerni egy Wawrinka elleni döntő szettes heroikus küzdelemben.

Láthattuk idén is Andy Murray elnyűhetetlen, fut forog, sprintel, így is, mert nem tud az egyik nagy szerelméről a teniszről, a játékról lemondani, s mindez eredménnyel is párosul. Élmény volt nézni, ahogyan az új nagy spanyol tehetséget Alcarazt leckéztette, de Zverevnek is okozott alaposan fejtörést a legutóbbi Indian Wells Masters eseményen.

Teremben mindig is nagyon ment a skótnak, és már idén is elkapott olyan nagy adogatókat benti viszonylatban, mint Humbert, Pospisil vagy az itteni első fordulóban Tiafoe -t.

Ez a Tiafoe elleni ütközet is újból bizonyította mekkora harcos Andy, aki sikeresen jött ki a három tie-breaket felvonultató meccsből 7:6,6:7,7:6 arányban.

Schwartzman tipikusan nem a kemény, gyors borítást kedvelő argentin salakos játékos, aki azonban tehetségének köszönhetően, azért néha odatud pirítani ezen a felületen is, de huzamosan nem jellemző rá. Számára ez lesz az első fellépés Belgiumban és ez egy bejáratott Murray ellen, aki sosem adja olcsón a bőrét nagy hátrány lehet.

Alapból teremben nálam Murray az egyértelmű favorit, látva a skót eltökéltségét az utóbbi időben, még biztosabb vagyok a sikerében.

Murray, Andy - Schwartzman, Diego Sebastian: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp