Az elmúlt fordulóban mindkét csapatot beárazták. Tehát most két csalódott együttes találkozik a RheinEnergieStadionban.

A Kecskések szerintem komolyan elhitték, hogy tényezők lehetnek az idei bajnoki küzdelemben. Steffen Baumgart edzőt már-már kikiáltották messiásnak, amikor jött a Hoffenheim elleni mérkőzés. 0-5 lett a vége, ami jól lehozta őket a földre. Nagyjából 0-1-ig úgy ahogy tartották magukat, addig volt talán két jó fejesük az első félidőben, de totálisan összezuhantak az első bekapott gól után. Hatalmas pofont kaptak! A kérdés az, mennyire tudnak felállni ebből.

A Bayer Leverkusen szintén kapott egy ordas nagy pofont a Bayern Münchentől, hiszen egy félidő alatt megkapták az ötösüket. Ilyen maflás után mindig kicsit összekapja a védelem magát. Ez a Betis ellen történt meg. Sajnos az Európa Liga-meccsnek csak az összefoglalóját láttam. A Betisnek a szigorúbb német védekezés ellenére is megvolt a 3-4 hatalmas gólhelyzete. Ellenben a leverkuseni csatárok nagyon jók voltak, sok helyzetük volt; különösen az első félidőben!

Ezt meg kell lovagolni szerintem. A Bayer az első félidőkben sokkal veszélyesebb szokott lenni. A Bielefeld, Stuttgart, Augsburg, Celtic ellen meglőtték maguk is a két gólt idegenben az első játékrészben, a Bayern München és az Union Berlin ellen kellett csak az ellenfél találata az első félidős overhez. Lényegében a szezonban eddig minden idegenbeli meccsükön összejött az over 1,5 ezen szakaszban, kivéve a Betist. Idegenben sokkal jobban érvényesül a taktikájuk, hiszen akkor nyitottabb az ellenfél. Nehezebben törik fel az ellenfelet, ha zártabban védekezik az ellen.

A Köln idei haza mérkőzései vegyes eredményt hoztak: a Hertha ellen könnyedén megrúgták az első félidőben a kettőt, de azután a Bochum ellen csak lesgólra futotta, míg a Leipzig és a Fürth ellen a második félidőre maradtak a góljaik.

Hogy mégis miért várok tőlük is gólt esetleg? Annak oka a Leverkusen kicsit fáradtabb védelme, ami azért Spanyolországban is csinált baromságokat. Ha azonban a Kecskések mégsem tudnának eljutni a gólig, akkor sem kell kétségbe esni; szerintem meglehet a vendég két gól is ekkor.

1. FC Köln - Bayer Leverkusen: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp