Szinte biztos két ponthoz juthat holnap az SZKA Szentpétervár a Dinamo Riga otthonában.

Nem indult zökkenőmentesen a szezon az SZKA számára idén. Az első három mérkőzésüket megnyerték, de például a Barys ellen gólt sem tudtak ütni. Alapvetően nem mondható azért rossznak az, amit eddig láthattunk tőlük. Nyugaton vezetik a főcsoportjukat, 2 ponttal a Jokerit, és 3 ponttal a Minsk előtt. Nagy meglepetésre a CSZKA csak a 4. Attól nem kell tartani senkinek, hogy akkora forma romlás lesz, hogy kicsússzanak a rájátszásból Kapusposzton a legkiemelkedőbb az SZKA. Lars Johansson 7 meccset hozott már le kapott gól nélkül a 22-ből, az 1.29-es bekapott gól átlaga pedig igencsak parádé kategória. Viszont nem lennék meglepve, ha a Riga ellen nem ő kezdene, hanem Askarov. Neki sem lehet panasza a mutatóira, csak hát Johansson mellett nehéz kitűnni most. Kuzmenko 21 meccsen 23 pontnál jár, amiből 17 assist, az ügyeletes gólvágók pedig Burdasov és Kemppainen 10, illetve 12 góllal. A védők közül Ozhignov emelkedik ki 10 pontjával, de az igazság az, hogy szerintem nagyon rendben van az egész keret, és az 1-2 kitűnő játékoson kívül is nagyon jó a csapategység az SZKA-nál.

A Riga. Nehéz szavakat találni. Évek óta nincsenek a helyzet magaslatán. Most annyi sikerélményük lehet, hogy nem ők vannak a főcsoport legvégén, hanem a Szocsi. 1-2 meccset sikerül elcsípniük, de még mindig nagyon kevésnek érzem őket akár egy rájátszáshoz is. Mentségükre szóljon, hogy eddig legalább hazai, lett játékosokból igyekeztek összepakolni a keretüket minden évben. Idén azért már több légiós is van, de a világot így sem sikerült megváltani. A kapusteljesítmény a béka segge alatt van. Mattsson 18 meccsen védett eddig (szinte mindegyiken), ami alatt 92%-os hatékonyságot tudott elérni. Ez KHL szinten elég gyengének mondható. A támadók közül Jelisejevs 10 gólnál jár, Poirier 7-nél. Ami azonban Poirier személyét illeti, irgalmatlan sok időt tölt a büntetőpadon. 20 meccs alatt 34 percet volt kiállítva, amivel nem csak a csapatában, hanem az egész ligában kiemelkedik. Az is mindent elmond a Rigáról, hogy az egész keretből csak 1 játékos van, akinek pozitív a +/- mutatója.

Az utóbbi 2 mérkőzésén úgy kapott 10 gólt a Riga, hogy egyet sem tudott lőni. A Jokerit 31 alkalommal lőtt kapura, amiből 8 gól lett. Ez nem sok jót jelent az SZKA ellen holnap. Klasszisokkal jobb csapat az SZKA jelenleg. Bátrabbak akár hendikepben is oda tehetik, de a rendes játékidős vendég siker szinte biztosra vehető, az 1.42 pedig ajándék lehet érte egy duplázós szelvényen.

Dynamo Riga - SKA St. Petersburg: Rendes játékidő - Mérkőzés tipp