A tizedik és a tizenegyedik helyezett csap össze a német Bundesliga tizedik fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén. Dárdai Pál Herthája egyre jobb formába lendült és sorozatban már három nyert mérkőzésnél járnak.

A Hoffenheim jelenleg a tizenegyedik helyen áll, 3-2-4-es mérleggel és pozítiv gólaránnnyal (17-15). Az előttük lévő csapatok közül háromnak is mínuszos a gólkülönbsége, azonban ennyi pozítivumot lehet írni róluk. Nem szerepelnek idén jól és eddig még sikeresen megúszták az edzőváltást, de több helyen is írták, hogy a bajnoki szereplés miatt inog a kispad a hazaiak szakvezetője alatt. Most olyan szakasza jön a szezonnak, amikor esetlegesen könnyű győzelmeket arathatnak.

A Herthánál ugyanez a hír járja, gyakorlatilag pár hete, hónapja csak erről cikkeznek a berlini klub esetében. Mivel magyar a szakvezető, így többet is a kelleténél, de idáig kitartottak Bobicék. 4-0-5-tel állnak a fővárosi klub, 11-21-es gólaránnyal. Kérdéses, hogy melyik klubnál fog elfogyni a türelem, mert ok nélkül nem cikkeznének ennyire impulzív módon.

Adott tehát két olyan középmezőnyben helyezkedő klub, akik nem elég hogy gyengén szerepelnek, de ott lóg a kötél az edző feje felett. Igaz, hogy mindketten mintha formába lendültek volna, de szerintem ez így nem igaz. A hazaiak eddig nem tudtak két egymást követő mérkőzést megnyerni a bajnokságban, míg a vendégek vezetése ismételten Dárdai ellen dolgozott és eladták a klub legjobbjait a nyár folyamán. Jöttek azért neves játékosok, de vagy sérültek, vagy pedig formán kívül vannak.

Nagyon úgy fest, hogy itt kevés gól lehet, a múltban is kb. fifti-fifti az eloszlása a gólváltásnak, de azt gondolom, hogy itt bizony jó lehet a tipp.

Két bizonyítási vággyal rendelkező klub csap össze, akiknek összecsapásán nehéz lenne megjósolni a kimenetelt. Azonban olyan összecsapást várok, ahol a játékosok igazán kiélhetik támadó játékukat,mert egyik csapat sem a jó védekezéséről híres. A tippem az, hogy döntetlen lesz a találkozó, de nem gól nélküli döntetlen.

TSG Hoffenheim - Hertha BSC: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp