Alapkérdés nálam az európai kupaporond negyedik köreinél évek óta: Az első meccs képéhez, forgatókönyvéhez képest, pályaválasztói jog megfordításával változik-e valami? Szerintem nem. Amilyen őrült meccset játszottak a felek az Old Traffordon, ugyanolyan bolond forgatókönyvet várok tőlük Bergamóban is.

Szélsőségeket élnek meg a Manchester United szimpatizánsai az elmúlt hetekben. A válogatott meccsek után négyszer léptek pályára a vörösök és a gólok számolhatatlanul potyognak találkozóikon. A lecesteri 4:2, sem tetszhetett a szurkolóknak, hát még a hazai 0:5! Csattanós válaszreakció volt az Atalanta elleni 3:2, kétgólos hátrányból, és a londoni edzőbuktató győzelem (0:3) a Tottenham otthonában. CR-ék ikreket várnak, s talán a portugál is extramotivációt kapott, azonban hemzseg a gólvágóktól a keret: Rashford, Cavani, Sancho, Martial, Fernandes. Hiba jött a világbajnok Varane a védelem közepébe, nem stabil hátul az együttes, de Gea abszolút verhető, főként az olasz fegyverekkel.

Teljesen nyitott még a továbbjutás kérdése, ezért nem kérdés, hogy Gasperini megint kitalál majd valamit. A hazaiak számára kulcsmeccs lesz a Villareal elleni hazai és a svájci találkozó is, azonban reális esély most is van a pontszerzésre. Ki tudja, melyik arcát mutatja a MU? Egy biztos: a vendégvédelem nem lesz rendben, s a bergamóiak szemtelenül törnek majd fanatikusaik előtt a győzelemre. Gasperini 3-4-3-as felállása megint egy nyílt csatát ígér, s Zapata, Muriel vagy Ilicic mindig jó egy gólra, s Zappacosta, vagy de Roon lába is elsülhet. Jellemző, hogy az odavágón Demiral és Pasalic szerezte a gólokat, szóval bárki odaérhet egy pontrúgásnál a hazai oldalon.

Nyílt, éles meccs következik, ahol hasonló forgatókönyvre számítok, mint az angliai első összecsapáson. A hangulat pazar lesz, a feszültség valós. Nem kérdés, hogy jobb csapat papíron az United, viszont az Atalanta letette már a védjegyét Európában, s joggal várható, hogy a tendencia folytatódik. Gólt várok mindkét oldalon, nem is egyet, ami könnyű, akár első félidőben leeső overt hozhat.

Atalanta - Manchester United: Gólok száma - Felett/alatt tipp