Leicesterben rendezik az Európa Liga C-csoportjában a helyi rókák és a Szpartak Moszkva mérkőzését, a negyedik fordulóban. Korábban, már írtam arról, hogy a nemzetközi kupameccsek csoportköreiben az oda-visszavágós rendszerben hasonló forgatókönyvű, „tipizálható” összecsapásokat rendeznek helyszíntől függetlenül. Márpedig Moszkvában 3:4-es végeredményt játszottak a felek, s az akkori mérkőzés folytatása egy újabb törvényszerű overt kínálhat. Ebben a témában ástam magam mélyebre, íme, a részletek!

Alapesetben azt várhattuk, hogy a Napoli és a Leicester simán jut a legjobb 16 közé, és a két kelet-európai csapat megküzd majd a Konferencia ligás harmadik pozícióért. Nos, három kör után vezet a Legia, mert legyőzte az angolokat és az oroszokat is. A bolond is látja a tabellából, hogy most ez a találkozó arról dönt, hogy melyik csapat tud reálisan menni az EL-továbbjutásért az utolsó két fordulóban. Árulkodó arról is a tabella, hogy a szembenálló feleket egyarán 1:0-al legyőző lengyel csapat meccsét is benne hagyva az eddigi háromban, jók a számok: Leicester 12 találat (4-es átlag), Szpartak 13!, azaz magasabb az átlag, mint négy! Nyilván benne van a pakliban az egymás elleni hét találatot hozó összecsapás, azonban mindkét csapat kitett magáért a Napoli elleni összecsapásokon is: 2:2, illetve 2:3! Magyarul benne van a boggie a lábakban.

Alaphelyzet, hogy mindkét csapat három védős rendszert használ, így a szélső futó kirohangálhatják magukat a mérkőzéseken. Természetes, hogy a belső védők is támadáskor rendre a felezővonalnál, vagy még feljebb kalandoznak. Pontrúgásoknál meg kötelező, hogy a magas emberek (bekkek) felmennek fejelni, így aztán egy jó kis hullámzó játék, nagytávú és gyors futásokkal magával hordozza, hogy szétszakad a pálya. Azt gondolom, hogy most is adott lesz a helyzet, érdemes megnézni, hogy kik azok a játékosok, akik legalább három gólt összehozhatnak nekünk egy sikeres üzlethez.

Daka – salzburgi nevelés, mondhatni, hogy az új „Haaland”. Tavaly az osztrák bajnokságban 28 meccsen, 27 gólt szerzett. Talán hiba volt részéről az angliai szerződés, mert ott még nem szakadnak ki a lövéseitől a hálók. Milyen érdekes, hogy Moszkvában mind a négyet ő jegyezte. Neki egy német, vagy olasz bajnokság lenne az igazi értéknövelő „nagy pálya”, azonban a nemzetközi kupában jöhet kevésbé kemény védelemmel felálló ellenfél.

Ne feledjük, hogy rendelkezésre áll Vardy, és a belga Tielemans és nigériai Iheanacho remek labdákkal tömi társait. Brandan Rodgers szenvedélyesen nyilatkozott a meccs előtt, nagyon akarják a három pontot a rókák, és úgymond rendbe akarják hozni a tabellát. Orosz oldalról lehetne mondani a Sobolev-Larsson duót, mint gólfelelősöket, nálam azonban a fáradhatatlan Viktor Moses a megoldóember, aki anno a Chelseával BL-t is nyert emlékeim szerint. A nigériai veterán rombol, labdát szerez és kulcspasszokban jeleskedik, igazi motorja a Szpartaknak. Orosz részről bízhatunk nagyon a védelemben is. A moszkvai 3:4 után belerongyoltak egy Zenit elleni 7:1-be.

Hasonló mérkőzéssel számolok, mint az odavágón, illetve a hangulat simán beidézi majd a MU elleni 4:2-es diadallal záruló leicesteri sikert. Alap tipp szerintem a 2,5 over, s nem is értem a feldobott szorzót! Van-e ok arra, hogy a fele ne hasonló attitűddel játszanak, mint legutóbb?

Leicester City - Szpartak Moszkva: Gólok száma - Felett/alatt tipp