Egyszer minden sorozat megszakad, de bízom benne, hogy a péntek esti underezésnek nem most vetnek véget a LaLiga csapatok. LaLiga fanok tudják, meg talán mindenki, aki szereti a focit, hogy péntek estére nem nagyon tesznek 'csemegéket'.

Ez az Athletic-Cádíz meccs sem tűnik túl ízletesnek, nincs benne ízfokozó.

Ebben a szezonban, amiben azért jócskán benne vagyunk, még nem volt péntek esti találkozó, ahol a 3.0 goal over/under line át lett volna ugorva. Kétszer született pont három gól, a maradék meccsen 0, 1 vagy max 2 dugó.

Most sem várok sok gólt, de le is írom, miért nem:

A Bilbao zömök csapat. Egy sűrű massza. Nehéz megtalálni a kapuig vezető utat. Elvileg 4-4-2-es rendszerben játszik, gyakorlatilag ez változó, ellenfélfüggő. Sok függ attól is, hogy Inaki és Muniain mellett ki vagy kik vannak még a kreatív zónában.

Inaki mondjuk biztos, mert az életben két dolog biztos: Az egyik a halál, a másik meg az, hogy Inaki játszik. Igen ám, de Williams alapvetően még mindig a sebességéből él. Neki kell terület, kell, hogy meg tudjon lódulni. Márpedig ha a Cádíz valamiben jó, akkor abban, hogy nem hagy a védelem mögött területet. Miért nem? Azért nem, mert sündisznózik. Behúzódik, beparkolja a buszt, mondhatjuk bárhogy, de úgy megszállja a kapuja előtti területet, hogy az ellenfeleknek marad a gyömöszölés. A Cádíz az egyik legtöbb lövést blokkoló csapat. Most hogy konkrétan vezet-e még, azt nem tudom. Nyílván sok lövésből lehet sokat blokkolni (a Cádíz az 5. legtöbb lövést engedi meccsenként a ligában), de tényleg rengeteget blokkol. Ez a csapat agresszív, a legtöbb szerelést Faliék mutatják be a ligában. A legtöbb szerelés a Cádízé, a labdaszerzéseknél a Cádíz a második legjobb liga szinten. A Cádíz ennek a mély védekezésnek köszönhetően még nem kapott gólt kontrából. Amiben gyenge, az a pontrúgások levédekezése, viszont ha minden igaz, Inigo Martinez sérüléssel bajlódik. Az ő játéka kérdéses, márpedig ha van játékos, aki a levegőben veszélyes, az Martinez. Ha ő valóban nem játszik, a Bilbao pontrúgásai is veszélytelenebbek. Ha játszik, amire szintén van sansz, akkor is képesek Faliék őt tartani.

A Bilbao kevésbé virtuóz csapat. Az előző idényben 0-1 lett úgy, hogy a Cádízból két játékost is kiszórtak a 2. félidőben. Ennek ellenére csak egy öngól döntött, 8 mezőnyjátékos ellen sem tudott mit kezdeni a Bilbao. Sablonos, tipikus péntek esti meccset várok, ahol max 1-2 gól születik.

Ha nem lesz valami penalty-dömping, vagy ilyen extrém meccs, ahol 6 kaput eltaláló lövésből születik 4+ gól, akkor szerintem ez a tipp jó. Három gólnál sem bukunk, a buktához négy dugó kell minimum, az meg rengetegnek tűnik.

Végére még egy nyomósabb érv:

A Bilbao mérlege a 3,5-ös goal line mellett 11 mérkőzés után: 0 over és 11 under.

Athletic Club Bilbao - Cadiz: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp