Manchesteri derbivel kezdődik a szombati PL meccsdömping, két brutál erős keret egymással szemben, két közel sem egy szinten lévő edzők irányításával.

Már többször is írtam, sose tud olyan szar lenni Ole irányítása alatt a MU, hogy elváljanak egymástól az útjaik, de ez nem az edzői kvalitásának köszönheti, sokkal inkább annak, hogy teli van egyéniségekkel, zsenikkel ez a csapat, olyanokkal akik egymaguk képesek egy-egy adott meccsen a különbséget jelenteni. De a sikertelenségük oka is ugyanebben rejlik, hiszen címeket, kupákat a csapat nyeri, nem az egyén. Egy-egy meccset el tudnak dönteni az a csapat, ahol egyszerre van pályán Bruno, Pogba, Rashford, Cristiano Ronaldo vagy akár Cavani, viszont hosszú távon nem tudják konstans szállítani az eredményeket, ezért is tűnik úgy a MU szurkolóknak mintha egy hullámvasuton ülnének, lásd Pool elleni 0-5, majd Tottenham elleni 3-0. Két stabil ember fog hiányozni a MUból Pogba középről, míg Varane hátulról aki ismét kidőlt 3-4 hétre, nélküle pedig a Maguire-Lindelöf/Bailly hátvéd sor rokkant nyugdíjas produkciójával ér fel.

Guardiola Cityje meglepő módon botlott az előző fordulóban Viera Crystal Palace-a ellen, ugyanakkor azon a meccsen minden ellenük dolgozott, korán bekapott gól, érdekes kiállítás, VAR által visszavont egyenlítő gól. Továbbra is ezt a csapatot tartom a bajnoki cím legfőbb várományosának, még így is, hogy 5 pont a hátránya jelenleg a Chelseavel szemben, ezt az érzést az erősíti bennem, hogy az elmúlt években, mikor becsúszott egy-egy botlás a City eredményeiben, még mielőtt a károgó hangok jönni tudtak volna, olyan szinten tudtak reagálni az elkövetkező meccseken, olyan magabiztosággal mutatták a külvilág felé, hogy a botlás csak egyszeri és a véletlen műve, hogy a kételkedők egyből elhallgattak.

Guardiola rendszerszintű védekezése megoldás lehet a MU villanások ellen, és láthatta a Pool elleni meccsükön, hogy lehet sakk-mattot adni Solkjearnek. Én ezen a meccsen egyértelmű vendég sikert várok.

Manchester United - Manchester City: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp