Az elmúlt bő két évben a Gian Piero Gasperini vezette bergamóiak oda jutottak, hogy nem csak igazi tényezők a bajnokságban, de a nemzetközi kupaporondon is állandó helyet vívnak ki maguknak és bárki ellen győzelmi esélyeik vannak. A hét közben a Manchester elleni meccset is uralták vezettek is kétszer, de a Cristiano faktorra ők sem tudtak megküzdeni, így maradt az egy pont.

A hazai pontvadászatban azonban kötelezőnek hat a három pont megszerzése, ha fixen ott akarnak maradni az észak-olaszok a nemzetközi elitben.

A ligautolsó szárdokhoz látogat az Atalanta. A Szeptemberben szerződtetett Mazzarri, sem tudott csodát tenni a szardíniaiaknál. Az utóbbi időben rendre a kiesés ellen menekülő Cagliari, egy nyamvadt sikerre volt képes a Sampdoria ellen emelett két remi és öt vereség a számlájukon a trénerrel közösen. Nincs meg az átütő erő, ha sikerül gólt, gólokat szerezni, akkor pedig a védelem blamál rendre, így pedig nehéz sikeresnek lenni.

A minőséget és az önbizalmat egyértelműen az Atalanta fogja képviselni az Unipol Domus létesítményben.

Az Atalanta bír a leghosszabb idegenbeli veretlenségi sorozattal, 11 mérkőzés óta és az sem meglepő, hogy a pontjaik javát is az otthonuktól távol szerezték meg, ez a támadó felfogású taktikájuknak, gyors játékosaiknak és annak is köszönhető, hogy otthon a riválisaik annyira nem tömörülnek be.

Az Atalantának hagyományosan jól megy Szardínián, legutóbbi három itteni bajnoki fellépésüket is rendre 1-0 -ra nyerték meg, most is erősen benne van ez az eredmény a pakliban, egy BL fellépés után az előnyt megszerezve, kímélő üzemmódra kapcsolhatnak a bergamóiak. A Cagliariban nincs meg az az erő, amivel egy Top csapatot most el tudna kapni. Bár Mazzarrit megerősítették pozíciójában a legutóbbi Bologna elleni vereség után, nagyon úgy néz ki az Atalanta beütheti az utolsó szöget a Cagliari edzőjének koporsójába. Azt várom, hogy az Atalanta már az első félidőben eldöntheti a meccset és a BL fellépés után tud tartalékolni is.

Cagliari - Atalanta: Félidő/Teljes játékidő - HT/FT tipp