Sokáig gondolkoztam, hogy az angolok san marinói vendégeskedésén vagy itt várok inkább könnyebb overt. Erre a mérkőzésre esett a választásom, több okból.

Az első, hogy hazai pályán játszik Ausztria, így talán egy kicsit besegít a közönség is, ha már az utolsó mérkőzését játszák a selejtezősorozatban. A második, hogy mínuszos a gólarányuk, így lesz miért hajtaniuk. Ha szeretnének a harmadik helyen zárni, akkor sokkal jobban el kell verjék Moldovát, mint Izraelnek Feröert. A harmadik ok pedig, hogy sokkal jobbak.

Nem sikerült túl fényesre ez a selejtezősorozat az osztrákoknak, pedig simán ott lehetnének a második helyen. Skócia gyenge volt idén, Izrael sem egy világverő alakulat. Ennek ellenére Skócia ellen egy pont, míg Izraeltől az első találkozón kikaptak idegenben 5-2-re. Szerencséjük, hogy itt van Moldova és Feröer.

Moldova nem teljesített annyira rosszul, mint ahogyan azt vártam. Egy értékelhetetlen találkozójuk volt, de az nagyon. Dániában kaptak egy nyolcast, de kaptak már kétszer négy gólt is. Ezt, illetve ezeket leszámítva két gólokat kaptak csak, így azt gondolom túlteljesítettek.

Eddig hét alkalommal találkoztak egymással, az előző mérkőzésüket az osztrákok nyerték 2-0-ra. Érdekesség, hogy kéttőnél nem rúgtak többet szomszédaink Moldovának. Arra számítok, hogy majd ma ez megváltozik.

Jobb csapatnak gondolom az osztrákokat, mint ahogyan állnak, de ezt a pályán kell bizonyítsák. Remélem megpróbálják behúzni a harmadik helyet a sógorok és a legerősebb csapat fut ki a gyepre Az sem fog zavarni, ha a fiatalok lépnek pályára és rúgnak négyet a moldávoknak, csak legyen legalább négy osztrák gól.

Ausztria - Moldova: Ausztria által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp