Alaposan elrontották az osztrákok ezt a selejtező sorozatot. Dánia mögött reálisan nekik kellett volna a második helyet megszerezni, mert Skóciánál és Izraelnél is komplettebb együttesük van, ám azzal, hogy a skótokkal szemben mindkét meccsüket elbukták keresztbe tettek maguknak.

Foda és fiai ennek megfelelően tét nélkül futhattak ki Klagenfurtban az Izraeliek elleni meccsre és felszabadultan a kezdeti nehézségek ellenére, 4-2 -re felülmúlták riválisukat, a játékuk teljesen más képet mutatott, mint annak előtte, amin lehetett érezni a görcsösséget. Egyúttal az izraeli 2-5 -ös fiaskóért is revansot vettek.

A tét nélküli fieszta a csoport utolsó ellen is folytatódhat. Nálam a miniállamokat leszámítva egyértelműen Moldova a legszerényebb képességű csapat Európában. Hívhatnak ide külföldi, rendszerint olasz edzőket, nem tudja megváltani a világot, azzal a gyenge kerettel kell főznie Roberto Bordinnak is ami rendelkezésére áll.

Jól mutatja, hogy a Bajnokok Ligájában vitézkedő Sheriff keretében is elvétve találni moldávot, és azok szerephez sem jutnak a tét mérkőzéseken.

Rendszerint a védekezés jut osztályrészül a moldovaiaknak, a gólszerzésre elenyésző esélyük van, nincs igazi gólvágójuk, a hétvégi Skócia elleni meccsen pedig tizenegyesből sem sikerült betalálniuk.

A tipp szempontjából én a sógorok gólfakasztásos sikere felé mennék el. Nincs semmilyen kötöttség, a felszabadult játék folytatódhat Klagenfurtban, ha már a selejtező sorozat mehet a kukába, akkor szépen akarnak búcsúzni az utolsó meccsen is a közönségtől. Az ellenfél adott, a levegőben simán benne van egy 4-5-6 gólos tömés is.

Ausztria - Moldova: Ausztria által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp