Andrij Sevcsenko eljutott álmai ligájába. Ukrán szövetségi kapitányként nem vallott szégyent, de úgy gondolja magáról, hogy ő klubedzőként többet tudna nyújtani. Épp ezért lemondott, és várta a megfelelő ajánlatot. Fél év múlt el is jött az ő ideje: a tulajdonosváltozáson átesett Genoa kirúgta – vagy tizedszerre – Davide Ballardinit, és a korábbi ukrán csatárfenoménra esett a választásuk. Mit lehet tőle várni. Őszintén megmondom, nagyon nehéz. Csatárként várhatnánk a támadójátékot a csapatától. Ellenben ha megnézzük az ukrán válogatott játékát, akkor már árnyaltabb a kép. Ugyanis az ukrán válogatott élén nem annyira arról volt ismert, hogy bátran belemegy az adok-kapokba. Egyik edzői példaképe Jose Mourinho, aki edzette is őt a Chelsea-nél.

A csapatban rengeteg a sérült, Domenico Criscito és Felipe Caicedo a legújabb maródi. Várhatóan a veterán Goran Pandev pályára lép, kérdés, hogy mire lesz képes. Szerintem volt ideje pihenni. Annyira nagy várakozás előzi meg a meccset hazai oldalról, hogy biztosan motiváltan fognak játszani, a szurkolók hazai pályán bele tudják őket hajszolni a nyílt játékba.

A Roma formájával én nem látok problémát, annak ellenére sem, hogy Velencében kikaptak (2-3), és a Bodo Glimt ellen sem sikerült a győzelem (2-2), továbbá a Milan is elhozta a három pontot az Olimpicoból (1-2). Láttam ezeket a meccseket, és nem éreztem a rossz formát, mentek előre rendesen, jól csinálták az előre játékot, de a védekezéssel komoly gondok vannak, mivel Mourinho láthatóan feláldozza a védekezést a szórakoztatás oltárán. A védekezés megszerkesztését akadályozza a sok sérülés is: Kumbulla ugyan visszatér, de most meg Vina és Cristante dőlt ki.

Seva és Mou párbaja lesz a meccs, és motivált küzdelmet várok mindkét oldal játékosaitól. A hazai csapat a nagy átalakulás fázisában van, dőlni fog a pénz, jönnek majd a jó játékosok, de addig is benn kell maradni. Kicsiben olyan lesz ez, mint a Newcastle esetében. Tehát azt várom, hogy menni fognak előre a csapatok, és ez bizony gólokban nyilvánulhat meg.

Genoa - Roma: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp