Nem lesz Bernben kivárós foci. A Young Boysnak mennie kell előre otthon, ha valami csodát akar elérni. Ott a gyors műfű is, ami nagyon ízlik David Wagner "fiatal fiainak", a Fradi ellen is láttuk, helyzetek nélkül is képesek a góllövésre, ezen a talajon messziről is bátran lehet vállalkozni. A Manchester Unitedet meg is lepték a nyitó fellépésen, viszont a Villarreal ellen egy nem várt óriási pofont kaptak (1-4). Sok a hiányzó is a helvétek keretében, azzal kell főzni ami van. A bergamói odavágón a vártakkal ellentétben, kevés gólos összecsapást vívtak, a svájciak védelme a 68. perces Pessina találatig bírta ki, végül maradt a tisztes egy gólos vereség. Ott még más volt a helyzet, most azonban nincs miért rejtegetni a kártyákat, virítani kell a Young Boysnak, ami élvezetes kilencven percet vetít előre.

Gasperiniék teljesítményben a legnagyobb csapatok közé értek, mind taktikában, mind fizikális és mentális téren, egyenrangú ellenfelei bárkinek a mezőnyben. A MU elleni páros meccsen a hajrában illetve a hosszabbításban bukott három egység most nagyon hiányzik épp ezért az Atalantának is mennie kell a győzelemért előre, nem tétovázhatnak és a papíron a csoport leggyengébbje ellen be kell gyűjteni a pontokat. A játékosok megvannak a sikerhez, Zapata mögött szélvész gyors szélső játék, amivel meg lehet bontani a svájci szinten szilárd, de nemzetközi mércével nézve jóval ingatagabb sárga-fekete mezes védelmet.

Egy szó, mint száz, két olyan brigád ütközik, akik nem várhatnak ki, cselekedniük kell és ez már az első félidőben találatokat hozhat magával.

Young Boys - Atalanta: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp