Pattogtatom majd a távirányítót, hisz a Lipcse-Leverkusen is 'izgaz', de nem lehet nem belenézni a Chelsea - Manchester United összecsapásba. Jó kis kék-piros összecsapás, már eleve a színek is ellentétesek. Bár általában a piros színt azonosítjuk a 'forróval' a kéket a hideggel, de itt a Chelsea forró, már ami a formát illeti. A londoni Kékek a BL-ben a Juventust döngölték a földbe (4-0), most jöhet CR ex-csapata után a jelenlegi. Forró a Chelsea, hisz a BL-ben is menetel, közben a Premiershipben is első. Nem akármi. Bírják a terhelést, és azért nem semmi, hogy miközben hátul stabilak, azért elöl jönnek a gólok, 7-3-4, utsó 10 tétmeccsüket nézve hatszor lőttek minimum 3 gólt. Az azé' rendben van.

A United ellen biztos szeretnének egy nagyot játszani. Erre pedig mutatkozik esély, hisz eleve nincs valami nagy formában a csapat. Hátulról Varane és Maguire is kiesett, bár igazából totál mindegy, kik vannak hátul, kódolva van bennük idén a hiba. Ha ránézek a predikcióra, Telles, Lindelöf Bailly... hát lehetnek bajok. Fred és McTominay, mindkettő időzített bomba középen. Elöl a Ronaldo-Fernandes-Sancho-Rashford négyes az kegyetlen jól hangzik. Ha ők mind formában lennének, megállíthatatlan lenne a United. Viszont a forma pocsék, a játék pocsék, a kommunikáció pocsék, szóval amiben bízom, az az, hogy ettől ők még egytől egyig zsenik, és bármikor képesek megvillanni.

Ugyanakkor én Chelsea-hengert várok. Egyben van ez a csapat. Tuchel rendszere működik. Ugyanakkor Kovacic és Kanté hiánya miatt talán a United is kellemetlenkedhet. A Leicester, a pool vagy nemrég a Watford egymaga meglőtte a minimum 4 gólt, de eleve nem annyira nehéz a Unitedet mattolni. CR nem védekezik, akik védők, azok bakiznak, de Gea szintén képes benyelni a potyákat, ha épp Wernernek vagy az épp elöl lévőnek (talán Lukaku is kap perceket, ha szükséges), nem rontanak, akkor meg lehet tömni a Unitedet ismét. Nekem picit ilyen LA Lakers feelingem van, most a fociban a United olyan, mint az NBA-ben a Lakers. Nagy nevek, papíron jó csapat, gyakorlatban nem igazán. De tényleg látva a United elöl lévő játékosait, azért a villanások, egy-két kontra gólokat eredményezhet, a Chelsea pedig csapatjátékkal szedheti szét az Ördögöket.

Chelsea - Manchester United: Gólok száma - Felett/alatt tipp