Zárul a Merkantil Liga 18. fordulója és az idény két meglepetéscsapata csap majd össze, zord időjárási körülmények között. Kinek van kedve mínuszokban, esős, latyakos, havas pályán űzni a labdát? Az újonc kecskemétiek számára bőven erőn felüli az eddigi teljesítmény, míg a Haladás az utolsó néhány fordulóban kipukkadni látszik. A vendégek sérültlistája, és szezon végi elfogyása, továbbá az hazaiak lendülete arra enged következtetni, hogy nem fog kikapni a KTE.

Ugyan az Iváncsa nyerte meg az NB3 Közép csoportját, viszont nem vállalta a másodosztályt, így az ezüstérmes játszik az NB2-ben, nem is akárhogy! Az első fordulóban még győzni tudott a hírös városban a Budaörs, azóta azonban bevehetetlen a vendégcsapatok számára a Széktói stadion. Legutóbb Tiszakécskén balszerencsés vereséget szenvedett Szabó mester együttese, fő ok, hogy két 11-est is elhibázott a Kecskemét. Most viszont tévés meccsen, hazai közönség előtt újra bizonyítani akarják a lila-fehérek, hogy az eddigi eredmények reálisak. Kicsit olyan a KTE, mint a tavalyi PMFC! Az újonc pécsieket vitte előre a szív és a csapatszellem és nem ismertek lehetetlent. Szabó István mindenképp szeretné az élbolyban tartani az övéit, és ki akarja szolgálni a lelkes hazai közönséget. Ugyan egy hét alatt ez lesz a harmadik tétmeccs, a várható zord körülmények ellenére összekapja majd csapatát!

Sokáig vezette a tabellát a Haladás, utolsó havi eredményei viszont azt mutatják, hogy elfogy az együttes. Fontos idegenbeli rangadóit elbukta a szombathelyi gárda (Vasas, Diósgyőr), s legutóbb a masszív Siófok is győzni tudott a Rohonczi úton. Érdekes adatt, hogy idegenbeli bajnokit legutóbb szeptemberben nyert meg a Hali, akkor az NB1-ből kieső Budafokot sikerült legyőzniük (0:2). Németh Szabolcs, a vendégek szakvezetője maga is említi, hogy az utolsó hét nem úgy sikerült, ahogyan tervezték. A meccs előtt feltételezések sorozatát említi: ha sikerül a hazaiak kombinatív játékát levédekezni; ha sikerül lereagálni a beadásokat; ha kapott gól nélkül le tudnak hozni egy meccset végre; ha feljavul a támadójáték…-akkor talán győznek. Nekem kicsit sok a „ha” és némiképp előre magyarázkodásnak is hat ez a felvezető. Közben pedig ezer sebből vérzik a keret: Szekér Ádám, Devecseri, Délczeg, Tóth Máté, Kálai sérült, eltiltott Németh Milán és Kiss Bence. Azért ez több, mint egy fél csapatnyi hiányzó.

Az előjelek számomra azt mutatják, hogy a tévés meccs miatti rossz körülményekhez jobban fog alkalmazkodni a KTE. Saját szurkolói előtt képes lesz plusz energiákat mozgósítani az újonc, és a Haladás szezon végi vesszőfutása folytatódni fog. Az előjelek és az aktuális tendenciák azt vetítik előre, hogy itt most nem fog kikapni a Kecskemét!

Kecskeméti TE - Szombathelyi Haladás: Dupla esély - Dupla esély tipp