Rosszul kezdte a Young Boys a bajnokságot. Több tényező is hozzájárult a bajnok vesszőfutásához, most viszont úgy gondolom, hogy lassan minden megváltozik majd Svájcban. A Servette, mint klub más szintet képvisel ellenfelénél, s októberi genfi meccsük (0:6 a berniek javára), nálam beárazza ez a találkozót is.

Miért hullajtott értékes pontokat a bajnokság eddigi szakaszában a Yong Boys? Három fontos tényezőt emelhetünk ki:

1. Edzőváltás a négy bajnoki cím után sosem szerencsés. Láthattuk a Fradin is a Rebrov utáni játék átalakulását. David Wagner érkezésével valamelyest változott a filozófia, s ezen a tényezőn pontok úsztak el.

2. Nsame – igen fontos gólszerzője volt korábban a bernieknek, aki hosszú távon maródi. Sokszor játszott szenvedős, nézhetetlen meccseket a sárga-fekete alakulat, s ő képes volt a semmiből gólt/gólokat szerezni, vagy kiharcolni egy 11-est. Ő továbbra sem áll rendelkezésre, s nélküle a „fontos gólok nem születnek meg”.

3. Sok a csapatnak a BL. Így is le tudták győzni a Manchester United-et, azonban a nagy gödörben három pofont is kaptak. Legutóbb viszont az Atalantával már játszottak egy őrült 3:3-at.

Változások történtek viszont az elmúlt héten! Visszatért a csapatba a csapatkapitány Fabian Lustenberger és hétközi 3:1-es diadalával elkezdte ledolgozni hátrányát a bajnok, aki most ötödik a tabellán. Jönni kell felfelé és ehhez kiváló ellenfél a Servette. Egy meccs és hat pont hátrányban van Wagner csapata az éllovas Zürich-el szemben, s most az utolsó hazai bajnoki következik a naptári évben! Kampányszerű, nagy akciókkal kedveskedik szurkolóinak a Young Boys a meccsen, s erről a honlapjuk is vastagon beszámol. Mindenki ingyen italt kap, a találkozó előtt 3000 darab különféle ajándékot sorsolnak ki. A klub roppant hálás a szurkolóinak, akik a nehezebb időszakban is egy emberként álltak ki a csapat mellett.

Igazi középcsapata a svájci ligának a Servette. Képes kiesni a kupából egy másodosztályú csapat ellen (Thun), azonban közvetlen riválisait Lausanne és Grasshoppers legyőzte. Amúgy is elmondható hogy kettészakadt a Szuperliga. A negyedik Young Boys és az 5. szöcskék közt van egy hét pontos szakadék. Alain Geiger csapatából a 13 gólos Stevanovic lóg ki egyedül felfelé. Beszédes hogy a Lausanne legyőzésekor 0:0-nál emberelőnybe kerültek a genfiek és egy félidőt fórban játszottak, majd hármat lőve diadalmaskodtak. Tehát a lehetőségeikkel megpróbálnak maximálisan élni. Kérdés csak az, hogy lesz-e ma valós lehetőségük a pontszerzésre?

Szerintem fesztiválhangulat és sima hazai győzelem várható ettől az összecsapástól. Úgy vélem, hogy egyrészt kell a zárkózáshoz a három pont, másrészt a BL-is lekerül a Young Boysról. Legutóbbi összecsapásukkor 6:0-ra győztek a berniek, és fix 1-esbe ajánlom ezt a mérkőzést, mert minden tényező a bajnok mellett szól!

Young Boys - Servette: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp