Úgy vélem hiba lenne kihagyni a Real sen sebastiani pontszerzését. A LaLiga legkiegyensúlyozottabb teljesítményére képes együttesét rakta össze Ancelotti, s már hat egységnyi előnnyel, vezeti a tabellát a királyi gárda. Nincs könnyű helyzetben a Real Sociedad, mert a jó szezonrajt után szorul az EL-ben, s a jövő héten ki-ki meccsre kényszerül.

Három biztos sikerrel továbbjutott a Bajnokok Ligájában a madridi csapat, aki valóban igazi csapatként dolgozik a pályán meccsről-meccsre. Benzema és Vinicius fontos tényező a kapu előtt, s ugyan Modric, vagy Valverde kicsit haloványabb mostanság mindenki elvégzi a taktikai feladatát. Kiemelkedőt ment például a hétközi bajnokin Courtois. A rágós bilbaóiak ellen nem tudta rárúgni a másodikat a Real, hát akkor kihúzta kapott gól nélkül. Hatalmasakat védett a belga kapus és a lila-fehérek zsinórban hetedszer tudtak diadalmaskodni. Érdekesség, hogy az októberi vb-selejtezők után tíz mérkőzést játszott Ancelotti együttese, melyekből kilencet megnyert, s egyszer végzett döntetlenre!

Úgy vélem, hogy kezd elfogyni a Sociedad. Láttam a Sturm Graz elleni meccsüket, ahol hazai pályán csupán 1:1-re végeztek. Így aztán az Európa Ligában nem lehet már meg a csoportelsőség sem, mert Monacóban kapituláltak a baszkok (2:1). Így most nincs más választásuk, jövő csütörtökön le kell győzniük az egyre jobb PSV-t, különben marad a Konferencia Liga. A fentiekből látszik, hogy mint púp a hátra, annyira kell most a listavezető elleni összecsapás a hazaiaknak. Mondhatni, hogy talán a szezon legrosszabb pillanatában jön ez a rangadó. Utoljára hazai pályán októberben a Mallorca együttesét tudta legyűrni (2:0) Alguacil mester alakulata egy-egy pontot elvitt a Reale Arena-ból a Valencia a Bilbao és a Sturm is, s azért jelenlegi ellenfelük másik szintet képvisel ezeknél a csapatoknál.

Úgy vélem, hogy a LaLiga elsőszámú esélyese idén a Real Madrid, akire egy tét nélküli Bajnokok Ligája mérkőzés vár a jövő héten. A bajnokságban, viszont tovább építené szenzációs sorozatát a vendégcsapat, aki van annyira egységes, hogy ne kapjon ki baszk-földön!

Real Sociedad - Real Madrid: Dupla esély - Dupla esély tipp