Németország és Magyarország továbbjutása eldőlt két forduló után, a csoportunkban nem borult a ppírforma. A dél-koreai, a dán csapat mellett vagy Kongó vagy Tunézia lesz az ellenfelünk a következő körben, de nem mindegy, hogy 2 1 vagy egyetlen pontot sem tudunk tovább vinni a már meglévő kettő mellett. Szóval ez már igazi tétmeccs, bár az első körben rendezik, ez már második körös összecsapásnak tekinthető.

Igen ám, de nem hinném, hogy a csapatok, a játékosok ki tudnak bújni a bőrükből.

Mindkét együttes hasonló stílusban játszik, a különbség annyi, hogy a németek néha védekeznek is. Viszont játszanak, és elég jól játszanak a lányok.

Sajnos mindkét csapatnál voltak pozitív covid tesztet produkáló játékosok, stábtagok, de a kiesett játékosokat mindkét oldal tudta pótolni.

Hogy mennyire csapat a német, jól mutatja, hogy a csehek elleni meccsen minden mezőnyjátékos jegyzett minimum egy gólt. Szóval nem az van, hogy 2-3 lányra kell figyelni, és ez nekünk gond, mert ha 2-3 lányra kéne figyelni, sem tudnánk megoldani. Ez baj. Egy Trunkova ellen sem tudtunk mit kezdeni, pedig tudtuk, hogy mit tud. Az is fix, hogy a légiósaik, akik itt játszanak Magyarországon, Stolle és Bölk szeretnének egy nagyot játszani. Ők azért picit jobban ismerik a magyar játékosokat, a védekezésben mutatott gyengeségeiket, mert azért egy Háfrának, Klujbernek akad bőven. Az, hogy a nemzetközi szinten kevésbé jegyzett Trunkova levált, és dobált gólokat kedvére, nem sok jót jelent. Színes játékra képes ez a német csapat, az előző években kiszűrték a picikét is balhésabb játékosokat. Gyors a játékuk, energikus, és bizony szerintem is favoritok.

Viszont ez talán jó hír, hogy Eckerle bár képes elkapni a fonalat, azért nem egy Woltering. Filter (hihetetlen beszélő név, egy kapust filternek hívni :D ) azért annyira csak nem bénítja meg a magyar lövőket. Háfra és Klujber játéka is egész jó támadásban, szerencse is mellénk volt eddig a lövéseknél, bízom benne, hogy ez marad is. Ez a Vova-filozófia indukálja az overt, ha a csehek és a szlovákok 29-29 gólt szórtak, akkor Bölkék sem maradnak 30 alatt, és azért támadásban talán mi is képesek vagyunk megnyalni a 30-as line-t, nem csak alulról. Én úgy vélem, ezt a meccset 30 dobott gól alatt nem lehet majd megnyerni

Németország (n) - Magyarország (n): Gólok száma - Felett/alatt tipp