Csoportdöntőt játszunk a németekkel, hiszen mindkét együttes két győzelemmel érkezett a csoportkör harmadik fordulójába. Fontos mérkőzés ez tehát a torna későbbi szakaszát illetően is.

A magyar csapat játéka teljesen megegyezik a szövetségi kapitány, Vlagyimir Golovin stílusával, hasonló kézit játszik most a csapat, mint amit Golovin klubcsapata, az MTK is játszott vele. Vagyis gyors kéziéabda, gyors középkezdések, gyors támadásbefejezések... mindez kicsit a védekezés kárára... Ahogy láthattuk is, mindkét meccsen 30 fölött dobtunk, de viszonylag sokat is kaptunk...(32-29 és 35-29). Sajnos a kapott gólok nem csak a játékstílus miatt vannak, bizony a védelem nem a legstabilabb. Mondjuk ebben erősen ludas Tomori is, aki az utolsó pillanatban, már a felkészülés végén kitalálta, hogy ő mégsem vállalja a válogatottságot... nem volt túl korrekt, leginkább a többiekkel szemben! Ennek ellenére sikerrel vették a lányok az első két kötelező házifeladatot. Most azonban keményebb dió jön Németország személyében.

Hogy milyen meccsre számítsunk? Nos, a németek simán partnerek tudnak lenni a mi gyors kézilabdánkban, ha ez így lesz, akkor gólszüret lehet. Mi biztosan nem fogunk változtatni a bevált taktikán, a németeknek pedig már csak ebből adódóan is több támadásuk/lövésük lesz, mint az eddigi meccseiken... márpedig eddig sem dobtak kevés gólt... Kicsit féltem a lányokat, hogy egy komolyabb ellenfél ellen már nem jön össze, hogy "csak dobjunk legalább eggyel többet", de abban szinte biztos vagyok, hogy sok gólos meccs lesz. Én egy óvatosabb határt választok, de szerintem aki komolyabb oddsot keres, az simán megpróbálhat magasabb határokat is akár.

Németország (n) - Magyarország (n): Gólok száma - Felett/alatt tipp