A Bajnokok Ligája 2021-22-es kiírásának utolsó csoportköre jön a héten. Lesz sok tétmeccs, és sok olyan, ahol úgymond csak a presztízs a kérdés. Meg az is, hogy azért ez csak nem egy nyári felkészülési meccs, hanem a BL. Itt szurkolók ezrei mennek ki a meccsre, nézik TV-ben, nem mindegy a szponzoroknak, játékosok saját magukat adják el, verik fel saját maguk árát, és az UEFA azért perkál minden pont, minden gól után. Haller pl. halad a gólkirályi cím felé, és nem árt kettesével rugdosni, mert ugye Lewa az Lewa, valószínűleg a Bayern azért sokáig jut majd...

Az Ajax olyan csapat, amely játssza a focit. Ha az előzeteseknek hihetünk, E. ten Hag nem egy alibi kezdőt küld pályára. Vélhetően a Onana; Mazraoui, Timber, Martinez, Tagliafico; Alvarez, Gravenberch, Klaassen; Tadic, Haller, Antony-tizeneggyel rohamoz az Ajax. Én mindig mondom, hogy Haller és Tadic a kulcs, az pedig, hogy épp Anthony vagy Neres vagy Labyad van még ott harmadikként, az mindegy.

Az Ajax idegenben 5-1-re verte a Sportingot, öt meccsből ötöt megnyert, nem gondolnám, hogy nagyon izgulósra venné a figurát. A Sporting is továbblépett másodikként, kihasználva a BVB-t tizedelő sérüléshulámot. A portugálok egyébként jó idényt futnak, a bajnokságban a Portóval holtversenyben élen állnak, a BL-ben megvan a továbbjutás, jobb őszt nem lehetett összehozni.

Én épp ezért mindkét csapat részéről örömfocit várok. A Sporting meg akarja mutatni, hogy jobb csapat annál, amit az egymás elleni 5-1-es meccsük mutat. Az Ajax meg szerintem nem akar mást, csak játszani egy jót. Tadic-ék pár éve nagyot mentek az amszterdami csapatból, megfirkáltak pár nagy csapatot, mint pl. a Real Madrid. Azóta Ziyech, de Jong stb. klasszis focisták távoztak, akik Chelsea, Juve, Barca szintű igazi sztárcsapatokban játszanak azóta. Most viszont megint összeérett egy olyan társaság, amely nagyon kultúrált, modern, eredményes focit játszik. Imádom nézni ezeket a csapatokat, Paks, Atalanta, Ajax, Kisvárda, amely egyszerű focit játszik, de nagyszerűen. Önzetlenek a játékosok, de a csapatjáték működik. Mindenki végzi a feladatát, és a rendszer működik. Mindkét csapat remek formában van, mindkettő képes bármikor 2-3 gólt lőni, épp ezért fogadok én erre az overre. Ráadásul az Ajax tényleg olyan csapat, hogy ha Haller épp nem a kapufákat forgácsolja, az AFC egymaga beverheti a négy gólt a meccsen.

Ajax - Sporting Lisbon: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp