Amszterdamban a holland bajnok fogadja a portugál bajnokot, úgy, hogy már mindkét fél továbbjutott remek teljesítményével, többek között a Dortmundot lenyomva. Az Ajax Erik ten Haggal káprázatosan teljesít és nem csak odahaza söpri el az ellenfeleit, a BL csoportjában a 100% -os teljesítménye során a Dortmundot kétszer is állva hagyta, a nyitó meccsen pedig az aktuális ellenfelet ütötte ki 5-1 -re Lisszabonban, még a Besiktas járt jól a kétszeri minimális, Isztambuli 2-1 -el és az amszterdami 2-0 -val.

Az Ajax egyértelműen arra törekszik, hogy megőrizze makulátlan mérlegét, ami nem csak szimplán jól néz ki, de ugye busásan is jól fizet, ha valaki a Bajnokok Ligájában meccseket nyer, ráadásul veretlenül végez a csoportja élén. Így Ten Hagéktól ma se várjunk spórolósdit, mindenki a fedélzeten van és mindenkire számíthat, Hallertől Tadicon át.

A vendégségbe érkező portugálok ugyan nem a legfelhőtlenebbül készülnek, hiszen az UEFA megpendített egy kizárási lehetőséget (megszegte a pénzügyi fair play előírásait), de a bajnokságban egy Estadio de Luzban megejtett 3-1 -es sikerrel melegítettek a Benfica ellenében.

A Sporting a csoportban Dortmundban kikapott, a Besiktas ellen nyert, ez a papír, és, ha a papírformát nézzük, akkor Amszterdamban is ki kell kapnia ...

Az Ajax nagyon teper a 100% -os teljesítményre, a bajnokságban a Willem II ellen megint hengereltek (5-0) és ugyan zárt kapuk előtt játszanak, otthon mindig nagyon megy nekik, ha nyernek az rendre több góllal teszik.

Én a nagyobb motivációval pályára lépő holland sikert, mégpedig magabiztos formában minimum két góllal várom a mai Bajnokok Ligája körben.

Ajax - Sporting Lisbon: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp