Régebben jóval több kézilabdát néztem, de azért a mostani női világbajnokságba igyekszem jobban belefolyni. Azt mindenki láthatja, hogy az új kapitány Golovin Vlagyimir egy teljesen új, megfiatalított csapattal ugrott neki az eseménynek, ideje is volt a régi arcok teljesen lekoptak, egyedül Zácsik Szandra van ott, akit Vova nagyon jól ismer az MTK -ból és bízik is benne. Szóval ettől a tele fiatalokkal tűzdelt kerettől ne várjuk, hogy hirtelen megváltják a világot, kell nekik idő amíg beérnek, a tehetség mindenképpen bennük van, de hirtelen ne várjunk csodát és igen a hibák pláne benne vannak a játékukban, igaz az fájó pont, hogy pont a tömkeleg Háfra eladások és bírói tévedések miatt kapunk ki a németektől.

Azon a német meccsen a félidei mínusz öt gólnál sokan hihettük, hogy elúszott a hajó, ám nekünk és a németek második félidei eleji elalvásának köszönhetően sikerült felzárkóznunk és ki-ki meccset vívnunk a germánokkal.

Nos még egy ilyen szerencsénk nem lesz. Évtizedekre visszamenőleg, ha a norvégokkal vagy a dánokkal játszunk abban mindig benne van egy mészárlás, nagy arányú vereség.

Láthatjuk Vova Golovin áthozta az MTK -nál mutatott "Kézis-életérzés" jóval futósabb, támadósabb stílust, ami a szlovákokkal és a csehekkel szemben is hozta a sikert és vele együtt a hatvan gól feletti összgóltermést. Félő, hogy a dánokkal szembe, ha belemegyünk ebbe az adok-kapokba akkor az csúnyán fog elsülni, mert az északiak művelik az egyik legsikeresebben ezt a rohanós stílust. Van ebben a magyar csapatban bőven, de érniük kell, szerintem ma sok lesz az erőltetett menetben a dánok elleni meccs és az északiak közé tehetnek simán öt gól különbséget.

Dánia (n) - Magyarország (n): Hendikep - Hendikep tipp