A legutóbbi fordulóban a semmiből mentette meg a bajnokiját az MTK. A 87. percig vereségre álltak az Újpesttel szemben, onnan lőttek egy okos szabadrúgás gólt Kovácsréti által, majd egy büntetőből a 97. percben szerezték meg a három pontot, a semmiből!!! Mert ez a siker nem azt jelenti, hogy minden szép lett hirtelen a Hungária Körúton, dehogy is. A számok nem hazudnak, nem véletlen a Magyar Testgyakorlók Köre szerezte messze a legkevesebb gólt a bajnokságban, 15 fellépésen 12 gól, ez kevesebb, mint átlag meccsenkénti egy gól. Nincs igazi góllövő csatár a kék-fehéreknél, pedig Grozav személyében úgy nézett ki az idény elején találtak egyet, de beleszürkült az MTK játékába ő is. A támadásaik esetlegesek, nem véletlen, hogy az Újpest ellen is csupán pontrúgásból hozták össze a gólokat.

A Fehérvár is botladozik, de már dimenzióban, ők is kimondottan rosszak, nem tudnak huzamosan jól teljesíteni, de azért gyakrabban szereznek gólt és győzelmeket is. Szabicséknak ezt a fellépést hozniuk kellene, mert ha nem akkor lehet már karácsony előtt elkezd inogni az a bizonyos kispad.

A legkevesebb gólt szerző, összességében és hazai pályán, az MTK, fogadja az élvonal eddigi leggyengébb idegenbeli mutatójával rendelkező MOL Fehérvárt. Mindez nálam egy kevés gólos, feszűlt bajnokit irányoz elő, inkább mezőnybeli vagdalkozással, mintsem színes produkcióval. Márton Gábor sem fog gyökeres változásokat hozni, neki a Zeténél volt a sikertörténete és ahogy a Vidinél úgy itt se fog a kék-fehéreknél se sok sót megenni. Az MTK -nak valahogyan összejött legutóbb szerencsével, pontrúgások után két gól, most megint gól nélkül maradhatnak, márpedig ha az egyszerű matekot nézzük és azt, hogy nincsen meg az egy gól átlaguk, akkor a két legutóbbi után most ne is várjunk tőlük. Tippem: 0-0 vagy 0-1

MTK Budapest - MOL Fehérvár: MTK Budapest által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp