Ez a párosítás lesz az utolsó, amit a spanyolországi világbajnokság negyeddöntőjében játszanak, és stílszerűen talán ez a leginkább ki-ki mérkőzés a négy közül.

A franciák kézilabdája, hát finoman fogalmazva sem nézőcsalogató. Egy brutál gyenge csoportban voltak, és így sem tudtak, csak pont az oroszok ellen 30+ gólig jutni, pedig volt itt kézilabdát ugató (európai színvonalhoz képest) afrikai válogatott, és hullagyenge vak európaiak is, de hát a francia kézilabda már csak ilyen, eléggé eredményorientált, és ez a játék rovására megy. A legtöbb meccsük gólátlaga is bőven alacsonyabb, mint amennyiket a svédek dobálgattak itt egy-egy meccsen.

A franciákkal ellentétben a svédek játékát öröm nézni, 30 alatt egyik mérkőzésen sem maradtak, pedig már két kőkemény meccsük is volt, de mind a hollandok, mind a norvégok legalább 30 alkalommal kapituláltak. Ami nem is csoda, skandi módra jellemző kézilabdát tolnak, villámgyorsan felérnek az ellenfél kapuelőteréig, és a belső emberek elég bivalyok, 9-10-ről szétszakítják a kaput. Szélen hagyományosan jók a skandinávok, Hagman már évek óta a válogatott alapembere, Puerto Riconak 19-et dobott, ami abszolut rekord. Jellemzően rengeteg gyors leindítás gólt szereznek szinte bárki ellen, így egy kicsit alacsonynak érzem ezt a line-t a svédekre.

Két ellentétes felfogás találkozik, érdekes lesz melyik válogatott tudja jobban ráhúzni a másikra az akaratát, de a svédek ilyen defenzív meccseken is simán karcolják a 30-at. Az Olimpián kétszer is találkoztak idén, mind a kétszer megdobták ezt a határt a svédek, 27-et szerintem most is dobniuk kellene egy elődöntőért.

Franciaország (n) - Svédország (n): Svédország (n) által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp