Három, méretes pofont szedett össze a Gladbach, és a 16. forduló előtt még kulcsembereit is elveszítette. Adi Hütter sajtótájékoztatóján sok mindent elárult, s a helyzet az, hogy játékosai önbizalmát jelentősen megtépázták az események. Közben az Eintracht megnyerte Európa Liga csoportját, és a haloványabb bajnoki szereplés ellenére legutóbb 5:2-vel küldte haza a Leverkusent. Nem is kérdés, hogy melyik csapat van jobb passzban a vendég győzelem mégis 3,60 felett van!

Nézzük sorrendben: a Köln 4:0, a Freiburg Borussia-Park gyepén 0:6, majd az edzőváltáson áteső Leipzig 4:1 arányban verte a Mönchengladbachot! Először azt gondoltam, hogy megtépázta a csapatot a vírushelyzet, azonban szó sincs ilyesmiről. A Bayern 5:0-s kiverése a kupából pár fordulóig még lendületben tartotta a Hütter csapatát, majd jött a katasztrofális sorozat. A tréner elmondta, hogy a gárda nyílt támadó stílusát nem akarja feladni, Lipcsében is eredeti játékára készült a Borussia. Apropó Lipcse: besárgult a csapatkapitány Lars Stindl, és megsérült a házi gólfelelős Hofman, aki 7 találatnál jár és a válogatottban is termelte a gólokat a vb-selejtezőkben. Újra kellene építeni a játékosok önbizalmát, amire vajmi kevés idő van, s a Frankfurt nem az a csapat, amelyik ellen könnyű sikert lehet aratni.

Korábban Hütter három évig vezette az Eintracht csapatát, így lesz némi pikantériája az összecsapásnak. Nagyon remélem, hogy a korábbi játékosai nem lesznek olyan kedvesek ezen a bajnokin, és a maximumot teszik ki a pályára. Kostic visszatérésével újra a győzelmi attitűd uralkodik Frankfurtban. Az a csapat, aki 0:2-ről feláll, és öt góllal megszórja ellenfelét vélhetőleg nem fog összeesni most sem, pár nappal a nagy diadal után. Glasner csakúgy, mint Hütter az önbizalomról beszélt a meccs előtt. Az, ahogy egy héten belül a Fener elleni idegenbeli (1:1) és a Leverkusen ellen csatát is megvívta a keret, bizonyítja, hogy a játékosok fizikai állapota kiváló. Nem akar belealudni a Gladbach eredményeibe a Frankfurt, hanem koncentráltan győzelemre tör!

Minden tendencia azt mutatja, hogy jobb állapotban van a vendégcsapat, mint ellenfele. Az oddsok (1,80) viszont a hazai győzelmet erősítik, így van bennem némi félsz a mérkőzés kapcsán (pont most fordul majd a kocka). Láttam a Frankfurtot az Atwerpen elleni 2:2 alkalmával, amikor 1:0-s vezetés után belealudtak a meccsbe, és fordítottak a belgák. Akkor a végjátékban ki tudott egyenlíteni az együttes, és az, hogy a hétvégén 0:2 után is meg tudtak újulni megerősít abban, hogy egy pontra minimum jó lesz ezen a mérkőzésen az Eintracht – ha rosszul alakulnak a dolgok, akkor is képes lesz reagálni Glasner.

Borussia Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt: Dupla esély - Dupla esély tipp