Két roppant hullámzó teljesítményt nyújtó együttes csap össze Berlinben, jó nagy zimankóban. Van azonban egy bámulatos mutatója a hazaiaknak, ami megerősített abban, hogy ezt az ajánlót megírjam! A futó naptári évben 2021-ben mindössze kétszer szenvedett vereséget tétmeccsen az Union „hazai” pályán. Bajnokin a Bayern (2:5), míg a Feyenoord a Konferencia Ligában – utóbbi összecsapás az Olimpiai Stadionban volt, s nem a „Stadion An der alten Försterei” játékterén

Három vereség után váratlanul aratott nagy győzelmet a Mönchengladbach felett a Freiburg (0:6), hogy aztán „rangadón” kapjon ki a Hoffenheimtől furcsa körülmények között: Kihagyott 11-es 1:1-nél, és a végén a 94. percben bekapott sorsdöntő találat. A meccs pozitívuma, hogy a sérülése után már egy erős negyedórát kapott Sallai Roland is. Magát Streich mestert is lesújtotta a legutóbbi bajnoki, mert ugyan jól játszott a csapata, mégis a hajrában bukott pontot. A vendégek trénere elmondta, hogy egy nagyon fizikális meccsre egy igazi taktikai csatára készül Berlinben. Azt gondolom, hogy a Freiburg tetszetős játéka nem fog érvényesülni a berlini fagyban. A Fekete-erdő vidéke amúgy egy csapadékos, esős-havasesős vidék (korábban sokat jártam arra), s a párás levegő és maga a vizes légtömeg egy sajátos klímát ad a városnak, amit a szél olykor kitakarít. Berlin viszont egy száraz keményre fagyott pályával rendelkező hely, ahol fájni fog a hidegben a labdaérintés – sőt, még a kilélegzett levegő is ketté törik majd…nem lesz kellemes ez a freiburgiaknak.

Fischer mester nem lehetett boldog, mert a Fürth ellen hiába dominált az Union, mégis 1:0-ra győzni tudott az újonc. Az igazság az, hogy az Union számára – mint klub -, a nemzetközi kupa és a vele járó terhelés, még sok. Egy nagyon taktikus, fizikálisan remekül felkészített csapatról beszélünk, akinek a fő erénye a fegyelmezettség. Utolsó hazai meccsére készülnek a fővárosiak, akik a találkozó előtt elsősorban a freiburgi pontrúgásoktól tartanak joggal. Azt gondolom, hogy azzal, hogy lezárult a Konferencia Liga, rendezni tudja sorait az Union. A legutóbbi meccsük erre még ráment, azonban a sűrű programhoz (heti két meccs) inkább ők vannak hozzászokva.

Szerintem ismét érvényesülni fog a hazai pálya Berlinben. Fischer, svájci mérnöki pontossággal megtervezi majd a védekezést és a labdaszerzést, és különösen ügyel majd arra, hogy ne jusson kedvező helyről pontrúgásokhoz a Freiburg. Magyarul megöli ellenfelének játékát majd az Union és játékosaik az időjárási körülményekhez is jobban fognak alkalmazkodni, és ez elég is lesz a hazai pontszerzéshez – minimum!

1. FC Union Berlin - SC Freiburg: Dupla esély - Dupla esély tipp