Egy óvatos tippel támadom az OTP Bank Liga idei esztendejének utolsó rangadóját, ahol a listavezető Kisvárda fogadja a jelenlegi harmadik helyezett Puskás Akadémia csapatát. Bár jelenlegi állapotában jobb és erősebb csapatnak tartom Erős Gábor alakulatát, mint Hornyák Zsoltét, de a tippem meghozatalakor nem lehet figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy az egyik mumusát fogadja a szabolcsi csapat. A PAFC azon kevés csapatok egyike, akik ellen a piros-fehérek inkább vendégként eredményesek. Most itt egy ziccer a várdaiak számára, hogy ezen a mérlegen javítsanak, reményeim szerint élnek is a lehetőséggel.

-Sokak szemét szúrja, hogy mi vezetjük az NB I-et - kezdte mondandóját az egyik internetes portálon a Kisvárda megbízott edzője, Erős Gábor. Gabikám! Ha többször győzünk, mint a többiek, akkor mégis mit gondoltak, hogy hol leszünk? Az igaz, hogy mi is sokszor csak csipkedjük magunkat, hogy mindez velünk történik-e, de én még mindig éreztem a csípést, akkor csak a valóságban vagyunk. Mint ahogy a fog nélküli szomszéd Mari néni szokta volt mondani: "Pittyikém! Jó tyapatnak szurkol, mer ezek mindig tyak nyejnek." :D :D :D

Ennyi kis bohóckodás után, nézzük hogy mis van itt ezekkel a Rétközi srácokkal. Valamit nagyon elkaptak és valamit nagyon jól csinálnak az idén az ország észak-keleti csücskében, mert ennek a fél szezonnak az eredményeit nehéz csak a szerencsére ráfogni. Joao Janeiro szezon eleji érkeztével az addig hitetlen játékosok elkezdtek önbizalmat nyerni, mindenki a helyére került és a lelki nyomás megszűntével elkezdték valós tudásukat hozni. Joao távoztával ezt a pozitív szemléletet a megbízott edző, Erős Gábor is tovább tudta vinni és olyan szinten tudja motiválni játékosait, melyre kevesen képesek a szakmából. A komoly utózöngét megélt Ferencváros elleni vereség óta ismét a győzelmek útjára léptek Bumbáék és minden esélyük megvan arra is, hogy győzelemmel fejezzék be a szezont és az esztendőt. Ehhez semmi más nem kell "csak" a Cirkovic irányította védelem Prengával és Leonival kiegészülve, hozza azt a stabilitást ami eddig is jellemezte Őket. "Csak" Szimo (Simovic) vezérletével ugyanolyan hatékonyan kell(!) szűrni az ellenfél támadásait, mint eddig. És végül, de nem utolsó sorban Mesanovic-éknak elől Asanival párban hozniuk kell azt az eredményességet, ami nélkül most nem beszélhetnénk a szabolcsiak első helyéről. Jah, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy az eddigi szezonokkal ellentétben most már a kispadról is tud nyerőt húzni a szakmai stáb, ha nagyon égne a ház.

Hogy éghet-e ez a ház vagy sem az nagymértékben függ a vendégcsapattól is. Mint fentebb említettem, valamiért eddig a hazaiak nem nagyon találták a fogást a felcsútiakon. Talán most egy olyan Puskás látogat a Várkertbe, aki verhető. A Paks elleni pofonjuk az borítékolható volt, viszont a Fradi elleni döntetlenjüket sem értékelném túl, mert akkor már a zöld-fehéreknél komoly belső problémák voltak. Leginkább a legutóbbi Gyirmót elleni győzelmükből indulnék ki. Aki látta az láthatta, hogy az ott szerzett 3 pont és 3 gól a Mikulás ajándéka volt Spandleréknak. A Kisvárda játékában ezek a 16-os előtt eladott labdák azért nincsenek benne, sőt pont az ellenkezőjére számíthatnak a vendégek. Középpályán és elől azért vannak labdaügyes játékosaik a vendégeknek is, de a csapatrészek közötti összhangot azért nagyon hiányoltam a játékukból. Kicsit esetleges, kicsit majd lesz valahogy csapat benyomását keltették. Viszont jól taktikáztak, mert az ellenfelük belehibázott a nem túl nagy nyomásba is, így sikerült győzniük.

Most is inkább egy kivárásra játszó Puskás Akadémiára számítok, melynek ellenszerét már régen kidolgozták a hazai öltözőben. Ha mindezt meg is tudják valósítani Erőék a pályán, akkor kisteleki istván (szándékos kis betű, nem elírás) gondolkodhat a harakirin.

Kisvarda - Puskás Akadémia: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp