Utolsó forduló az évben, ezután mehetnek pihenésre a játékosok. A Paks csapata nagyon kipukkadt az év végére, sorra kapják a pofonokat. Ahogy írtam korábban, szerintem fizikális probléma lehet, mert taktikailag megoldják a feladatot, próbálnak is előre menni, tehát mentálisan is rendben van, de valahogy nem megy nekik fizikális téren.

Az Újpest elleni legutóbbi meccsen az első félidőben szétszedte őket Breidze, ahogy vártam, a gyors játékos annyiszor futotta le Szélpált. A mellé rakott Tamás és Kinyik idegenül mozgott közpéső védőként, lényegében Osváth és Szabó posztján a wingerben tolták ők is, egymás elől véve el a helyet. Ez egyértelműen Bognár hibája volt, így nem lehet felállni. A második félidőre lekapta Osváthot, akinek a helyére kiment Kinyik, míg Szélpál helyett jött Lenzsér, de ettől nem lett jobb a védekezésük, az Újpestnek lett még ekkor is több nagy helyzete volt, Croizet gólt is ragasztott.

Mit szűrök le ebből? A Paks védelme elesett. A téli szünetben újra kell rakni az egészet, úgy ahogy van. Ebből indulok most ki: az MTK is simán tudja mattolni őket. Azért Grozav és Miovski van olyan csatár, mint Beridze.

Persze azt látni kell, hogy az MTK a legrosszabb formában lévő együttes, óriási hiba volt az edzőváltás. Márton Gábor azt sem tudja, melyik csapatrészhez nyúljon, annyira szét van esve a csapat. A védekezése ugyanolyan átjáróház, mint a paksiaké. Őszintén nem értem, miért Somodi véd a kapuban, aki álláspontom szerint sokkal gyengébb kapus, mint Mijatovics. Bizonytalan, nem bravúrkapus, vonalon és kijövetelben is gyenge. Eddig még nem volt nagy nyomásnak kitéve, hiszen a Fehérvár könnyedén verte őket, az Újpest nem nyomott. Most fog eljönni Somodi igazi próbája.

Mi az összegzés: szar paksi védelem, egy középszerű tartalékkapussal, és egy pocsék MTK védelem gyenge kapussal. Továbbra is állítom, hogy a Paks a második félidőkre már befárad, ezért továbbra is az első félidők góljait preferálom.

MTK Budapest - Paksi SE: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp