Az előző idényt a 20/21-es őszét is Paks-MTK meccse búcsúztatta a két együttes. Akkor 74 perc 0-0--ás állás után jött a kék-fehér lavina, gyors három gól, a Paks részéről szépítőre futotta. Az akkor MTK gólszerzők közül ketten már eligazoltak, gyengült az MTK, nem véletlenül áll kieső helyen. A védelme nem az igazi, én a Várda ellen láttam a kék-fehéreket, ott osztálykülönbség volt a két együttes között. Márpedig a Kisvárda és a Paks focijának támadójátékát illetően mutatkoznak hasonló stílusjegyek.

A Paks focijának nem a támadó részét illetheti kritika. Ontják a gólokat, igazi orr-motoros csapat, általában 2-3 gólt összehoz, sokszor többet is. Ám a legutóbbi két meccsen az ellenfelek túllőtték a Paks csapatát, a Honvéd 3-2-re, az UTE 4-3-ra nyert. Így azért nehéz. Nem igazán van meg az egyensúly a védekezés és a támadás között. Nagyon bízom benne, hogy ezt a bizonyos balanszot nem most fogja keresgetni Bognár mester. Mondjuk nem az a fajta. Ő bízik a rendszerben, bízik a nyílt futballban, az őszinte fociban. Talán nem is lenne érdemes most váltani, hisz az MTK védekezése sem az igazi. A Kisvárda szétcincálta, de az utolsó 5 bajnoki meccsüket tekintve 4s-zer is minimum 2-őt, háromszor minimum 3-mat kaptak a kék-fehérek.

Valahogy nincs meg most az MTK-ban az az igazi MTK-ás fiatalos, ötletes, magyaros foci. Légiósokkal próbálkoztak, nem váltak be, az utánpótlásban most egy kisebb nihil jelentkezik, szóval lehet ebből másodosztály megint. A Paksban több van, nekem van egy olyan érzésem, hogy most kicsit komolyabban veszik a srácok a meccset, jobban figyelnek hátul, még pontosabbak lesznek elöl. Viszont Paks-bajnoki idén még olyan nem volt, hogy ne kapott volna gólt a csapat. Szerintem most sem lesz.

MTK Budapest - Paksi SE: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp